Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:48 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19. Unde se acționează

ro

01 May, 2020 10:19 1435 Marime text

În perioada 30 aprilie, ora 6.00 – 1 mai, ora 6.00, un număr de 2.748 militari și 623 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 531 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 685 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 486 de probe.

Misiunea de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava a fost încheiată.

La Timișoara, lucrările de ridicare a Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament au fost finalizate, iar la Suceava, echipa militară de la Spitalul Județean “Sfântul Ioan cel Nou” a predat conducerea instituției medicale echipei manageriale civile care a fost aleasă de consiliul medical al spitalului.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii