Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:03 01 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19. Unde se acționează

ro

04 May, 2020 12:48 1288 Marime text

În perioada 3 mai, ora 6.00 – 4 mai, ora 6.00, un număr de 2.645 militari și 602 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 523 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a frontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale.

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 284 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 94 de probe.

De asemenea, în cursul zilei de ieri, 3 mai, o aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române a transportat, în Spania, 90.000 de măști de protecție tip FFP 2. Materialele sunt parte din rezerva de contramăsuri medicale pentru epidemia de COVID-19, constituită în România, achiziționate de către țara noastră pe baza unui grant în valoare de 10 milioane euro semnat de DSU/IGSU cu Comisia Europeană prin Direcția Generală Protecție Civilă și Operațiuni Umanitare Europene– DGECHO.

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii