Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:14 26 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oferă sprijin în impunerea măsurilor de carantinare în localitatea Cuza Vodă Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19

ro

21 Apr, 2020 11:14 965 Marime text

În perioada 20 aprilie, ora 6.00 – 21 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.180 militari și 474 mijloace tehnice au acționat în București și în țară, în 413 misiuni de întărire a prezenței şi de asigurare a fluidizării traficului la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 198  teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 267 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești continuă misiunea începută miercuri, 15 aprilie, de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava.

De asemenea, începând din această dimineață, structuri ale MApN sprijină personalul din Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța și din Poliția locală în impunerea măsurilor de carantinare într-o zonă din localitatea Cuza Vodă.
                                           
Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Citește și:  Coronavirus județul Constanţa. Carantină parțială în localitatea Cuza Vodă

Ti-a placut articolul?

Comentarii