Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:41 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajata unei săli de jocuri, condamnată pentru delapidare!

ro

02 Feb, 2023 15:52 1796 Marime text


O tânără din Murfatlar, județul Constanța, angajată pe postul de supraveghetor jocuri, a fost condamnată în primă instanță la închisoare cu suspendare pentru delapidare!
 
Inculpata a luat 1 an şi 3 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.
 
Fata este suspectată că și-ar fi însușit pe nedrept suma de 12.498 lei din gestiunea societății.
 
Instanța a admis în parte acţiunea civilă exercitată de partea civilă şi a decis obligarea inculpatei la plata către partea civilă a sumei de 11.338 lei cu titlu de daune materiale.
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Conform procurorilor, inculpata îndeplinea funcția de supraveghetor sală jocuri, atribuțiile sale de serviciu fiind prevăzute în fișa postului, respectiv: înregistrarea pariurilor clienților, încasarea contravalorii acestora și plata câștigurilor, menținerea agenției în standardele stabilite de angajator referitor la modul de funcționare și, nu în ultimul rând, atribuții de întreținere și curățenie.
 
Cu ocazia desfășurării atribuțiilor de serviciu menționate mai sus, inculpata încasa sumele de bani pe care clienții le foloseau pentru a încărca aparatele de jocuri de noroc, precum și sumele de bani cu care clienții înregistrau pariuri.
 
De asemenea, inculpata avea obligația de a întocmi registrul de casă, monetarul, precum și orice alte acte care aveau legătură cu numerarul din casierie.
 
Se observă astfel că, inculpata avea atribuții de gestiune a sumelor de bani încasate de societate.
 
Cu ocazia efectuării unui control asupra gestiunii, s-a constatat o lipsă din casieria societății în valoare de 12.498 lei, conform declarației început de inventar anexată la dosarul cauzei.
 
Inculpata a justificat lipsa din gestiune prin nota explicativă arătând faptul că din totalul sumei de bani, 3.400 lei au fost folosiți în scop personal, iar diferența a fost înmânată unor clienți pentru a juca la aparate.               
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

Sursă text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța. Arest prelungit pentru tinerii acuzați că ar fi fost implicați în jefuirea unor săli de jocuri!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii