Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anchetatorii nu au cadavrul persoanei dispărute Oficial! Un bărbat din Mangalia, arestat pentru o crimă aparent comisă în 2015

ro

20 Aug, 2021 14:59 2799 Marime text

 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis arestarea preventivă, în lipsă, a unui bărbat din municipiul Mangalia, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi pentru tâlhărie calificată.
 
Mandatul emis nu este definitiv!
 
Oficial
 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 alin. 1 Cod procedură penală admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală dispune arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, prevăzută de art. 188 – art. 189 lit. d Cod penal şi de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233 – art. 234 alin. 1 lit. d Cod penal, pe o durată de 30 de zile de la punerea în executare a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, avansează din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare.

 
Surse apropiate anchetei au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că, în decembrie 2015, cel arestat preventiv ar fi plecat împreună cu un alt bărbat (victima în acest caz) să facă un schimb de cai.
 
Din ziua respectivă, victima nu a mai fost văzută, iar la scurt timp inculpatul a plecat în Spania, unde le-ar fi spus unor rude că a fugit din România pentru că l-ar fi omorât pe cel cu care plecase să facă respectivul schimb de cai.
 
De precizat că nici până la acest moment victima nu a fost găsită.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Crimă la Pecineaga! Victima, un copil de 12 ani
   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii