Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:27 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de poliție și un alt funcționar public cercetați pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals

ro

19 Nov, 2016 13:05 2802 Marime text
Ca urmare a perchezițiilor desfășurate ieri de ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Vâlcea și Structura centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar față de S.V.O., agent-șef principal de poliție în cadrul Poliției Orașului Băile Olănești, cu atribuții pe linie de poliție rutieră, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

Totodată, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de H.D., angajat la Primăria Orașului Băile Olănești, cu atribuții pe linie de casierie, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și abuz în serviciu-dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual și uz de fals.

În fapt, în luna august 2015, inculpații S.V.O. și H.D. i-au solicitat 1.000 de lei unei persoane pentru a-i achita o amendă contravențională la regimul circulației pe drumurile publice, în vederea restituirii certificatului și plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, reținute de organele de poliție ca măsură complementară. Ulterior, H.D. a întocmit, în fals, o chitanță prin care atesta că a fost încasată amenda contravențională la Primăria Orașului Băile Olănești, chitanță pe care agentul de poliție a folosit-o la Serviciul Rutier Vâlcea pentru obținerea plăcuțelor și a certificatului de înmatriculare. Totodată, polițistul a întocmit o chitanță, în fals, prin care atesta că organele de poliție au încasat contravaloarea amenzii, pe care transmis-o funcționarilor Primăriei Orașului Băile Olănești pentru a se proceda la scăderea debitului respectiv.

De asemenea, în luna august 2016, inculpatul S.V.O. a încasat bani din amenzile contravenționale aplicate și nedepuse la organele fiscale, întocmind, în fals, documente justificative pentru sumele respective și nu a întreprins demersuri de cercetare a unui accident rutier cu privire la care a fost sesizat și în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a unei persoane.

Precizăm faptul că, pentru întocmirea probatoriului faptei, ieri, 18 noiembrie a.c., ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au efectuat 5 percheziții domiciliare la sediile a două instituții publice și la domiciliile unor persoane fizice, respectiv punctul de lucru al unei societăți comerciale, fiind puse în executare 2 mandate de aducere. Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au avut loc ridicări de înscrisuri de la instituții publice din județul Vâlcea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii