Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:37 09 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, chemată la judecată de mai mulți foști angajați. Dosarul, la Tribunalul Constanța. Care sunt cererile

ro

17 Aug, 2020 00:00 1609 Marime text
  • Dosarul a fost declinat de la Tribunalul București.
  • Decizia Tribunalului Constanța poate fi contestată.
 
Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Penitenciarul Poarta Albă și Penitenciarul Brăila au fost chemate la judecată de mai mulți foști angajați! Dosarul (1480/3/2020) se află pe rolul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din Tribunalul Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen.
 
Potrivit cererii de chemare în judecată, reclamanții (24 la număr) solicită obligarea pârâților (Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Penitenciarul Poarta Albă și Penitenciarul Brăila) la plata ajutorului la trecerea în rezervă cuvenit fiecărui reclamant în parte, ce a fost trecut în rezervă (...), cu drept la pensie în conformitate cu art. 20 din Anexa VII, Secțiunea a II I-a din Legea 284/2010, având ca bază de calcul solda funcției de bază în vigoare la data trecerii în rezervă (din ultima lună de activitate, așa cum reiese din ștatul de plată/detalierea ștatului de plată/fluturaș de salariu, după caz) și raportat la numărul de solde cuvenit în conformitat e cu art. 20 din Anexa VII, Secțiunea a III-a din Legea 284/2010.
 
În continuare, reclamanții au mai cerut actualizarea sumelor la care urmează a fi obligați pârâții cu indicele prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică și obligarea acestora la plata dobânzii legale, începând cu momentul de la care trebuia efectuată plata (data trecerii în rezervă) și până la momentul plății integrale a sumelor datorate reclamanților.
 
În motivarea cererii, reclamanții au mai arătat că sunt trecuți în rezervă (pensionați) (...) (până la data 30.06.2017), solicită în baza dispozițiilor art. 20 din Anexa 7 a Legii cadru 284/2010 acordarea ajutoarelor la trecerea în rezervă, amânate la plata până la data de 01 .07.2017 - data abrogării Legii 284/2010 (sau cel mai târziu până la data de 01.01.2018. data intrării în vigoare a unui nou act normativ de suspendare).
 
Mai mult, reclamanții arată că situația din speța de față se încadrează în ipoteza în care un drept prevăzut de lege a fost suspendat succesiv, de la data intrării în vigoare și până la data abrogării, fără a fi aplicat vreodată.
 
Arată reclamanții că, la acest moment, dreptul este actual și că nu mai există niciun alt impediment pentru a beneficia de acesta.
 
Citește și
 
Garda de Coastă, chemată la judecată de mai mulți polițiști. Prima decizie, favorabilă oamenilor legii


Se cere anularea în parte a Decretului nr. 195 din 16 martie privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Decizia va fi luată la Constanța

#ConstanțaAltfel
Tribunalul Constanța, sesizat cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii