Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaAltfel Tribunalul Constanța, sesizat cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța

ro

12 Aug, 2020 00:00 3297 Marime text
  • Asociația Constanța Altfel a sesizat Tribunalul Constanța cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța
  • În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu
  • Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei
  • Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa

Asociația Constanța Altfel a sesizat ieri Tribunalul Constanța cu o cerere de suspendare a hotărârii de CLM prin care s-au introdus contravențiile pentru parcări în municipiul Constanța.
“Care da, ar trebui plătite, cel puțin în unele zone, dar în baza unor hotărâri de consiliu local legale”, susțin reprezentanții Asociației.
Aceștia afirmă că “experiența anterioară, de anulare a regulamentului parcărilor publice, a arătat că anularea a durat 1 an și ½. Timp în care primăria a încasat tariful de parcare, a amendat constănțenii în baza unei hotărâri de consiliu local nelegale, a generat acestora stres și cheltuieli de contestare, a aglomerat rolul instanțelor și a cheltuit prost banul public pentru soluționarea plângerilor constănțenilor de către instanțe”.
Constanța Altfel îl acuză pe edilul Decebal Făgădău de “abuz infinit mai clar decât în cazul regulamentului, acesta pretinzând plata parcării fix în condițiile declarate nelegale de instanță. Din acest motiv am decis să solicităm tribunalului suspendarea hotărârii de consiliu local. Ceea ce ar putea însemna că într-o lună de zile, dacă tribunalul apreciază legitime criticile noastre, hotărârea ar putea fi suspendată, rămânând ca ulterior să solicităm inclusiv anularea”, a anunțat Asociația.
În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu.
 
Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei.


Redăm textul hotărârii: „Art. 1 – (1) Constituie contravenție următoarele fapte săvârșite de persoane fizice sau juridice: a) utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul local prin hotărâre; b) punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi; c) ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice/hybrid plug-in, cu un alt tip de autovehicul. (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează: a) cu amendă de la 200 la 600 lei în cazul faptelor prevăzute la lit. a) şi b); b) cu amendă de la 200 la 400 lei, în cazul faptei prevăzute la lit. c).
(3) Sancţiunea se aplică persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în România, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state”.
Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.
 
Citește și:

Atenție! Intră în vigoare, la Constanța, amenzile pentru neplata taxei prin SMS și ocuparea ilegală a locurilor de parcare

Consiliul Local Municipal Constanța votează Amenzi pentru utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau pentru cine ocupă locul altui utilizator (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii