Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Act sexual cu un minor, în comuna constănțeană Mircea Vodă! Suspectul, dus la arestare

ro

14 Mar, 2023 15:56 4848 Marime text
Ședință cu ușile închise la Judecătoria Constanța. Foto cu rol ilustrativ

Un individ de 33 de ani, din Mircea Vodă, a fost reținut de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța sub acuzația de întreținere de acte sexuale cu un minor.

Potrivit anchetatorilor, faptele s-ar fi consumat în cursul lunii decembrie 2022.

Procurorii au propus instanței luarea măsurii arestării preventive față de suspect.

Iată ce spun procrorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța:

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele informaţii de interes public:

La data de 14.03.2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, au formulat propunere privind luarea măsurii  arestării preventive faţă de inculpatul:

P.M.,  în vârstă de 33 de ani, din com. Mircea Vodă, jud. Constanţa, aflat in stare de reţinere, pentru comiterea în formă continuată și în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de act sexual cu un minor, faptă prev. şi ped. de art. 220 alin. 5 lit. e C.pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen., a art. 41. alin. 1 C.pen. și a art. 43 alin. 5 C.pen..  

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că în că în cursul lunii decembrie a anului 2022, în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul a întreținut, la trei date diferite, raporturi sexuale cu persoana vătămată minoră C.C..

Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii