Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal la Lumina! O tânără a murit! Sentință definitivă

ro

24 Feb, 2022 00:00 7405 Marime text

 
  • Șoferul suspectat de producerea tragediei a fost condamnat la pedeapsa de un an și șase luni închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a unui bărbat suspectat de producerea unui grav accident rutier înregistrat la finele lunii februarie 2019, pe DN 22, în localitatea Lumina, la intersecția cu DJ 226. 
 
În urma accidentului o tânără, de 20 de ani, a decedat.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Șoferul suspectat de producerea tragediei a fost condamnat la pedeapsa de un an și șase luni închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.
 
De asemenea, instanța a dispus acordarea sumei de aproximativ 280.000 de euro, daune morale.
 
În fapt, s-a reținut că la data de 27.02.2019, în jurul orelor 17:52, inculpatul, în timp ce conducea autoturismul marca Opel, pe DN 22, în localitatea Lumina, la intersecția cu DJ 226, a pătruns pe sensul opus prin virare stânga fără a acorda prioritate și a intrat în coliziune cu autoturismul marca Ford, condus în mod regulamentar pe drumul prioritar, cauzând astfel, decesul unei victime (o tânără de 20 de ani).
 
Cu ocazia efectuării cercetării locului faptei, organele de politie au constatat că segmentul de drum pe care s-a produs accidentul rutier este confecționat din asfalt, în aliniament, fără declivități în panta sau în rampă, uscat.
 
La fata locului au fost identificate autoturismele implicate în accidentul rutier, respectiv autoturismul marca Opel, și conducătorul acestuia, posesor a permisului de conducere valabil pentru categoria B de vehicule cu vechime din anul 2014, care, a fost testat cu aparatul etilotest la ora 18:17, rezultatul fiind negativ si autoturismul marca Ford, și conducătorul acestuia, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoria B de vehicule cu vechime din anul 2017, care, a fost testat cu aparatul etilotest la ora 18:17, rezultatul fiind negativ, acesta fiind vătămat în urma accidentului rutier si transportat la unitatea spitalicească pentru îngrijiri medicale.
 
La data de 08 martie 2019, victima a decedat la Spitalul Județean Constanța.
 
Autoturismele implicate în accident au fost suspuse verificarii tehnice efectuate de experti tehnici, concluzia fiind ca acestea corespundeau circulatiei pe drumurile publice înainte de producerea accidentului.
 
Conform concluziilor raportului de expertiză tehnică auto a rezultat că, drept cauză a producerii accidentului a fost pătrunderea pe sensul opus a autoturismului marca Opel condus de catre inculpat.
 
Starea de pericol a fost generată de către inculpat, în momentul în care a virat stânga și pătruns pe sensul opus fără a se asigura. Posibilitatea reală de a evita producerea accidentului i-a aparținut inculpatului dacă se asigura înainte de a efectua virajul la stânga.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Trei morți - accident live, pe Facebook: Cum motivează judecătorii din Constanța micșorarea celei mai mari condamnări pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii