Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident mortal Bărbat spulberat în faţa unei biserici

ro

26 Jun, 2018 00:00 1835 Marime text
Trimis în judecată de către procurorii din Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea, un bărbat din Tulcea a fost condamnat la doi ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, şi la un an şi şase luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
Instanţa a contopit pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa rezultantă de doi ani şi şase luni de închisoare (compusă din pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat un sporul de şase luni - o treime din cealaltă pedeapsă). Magistraţii au dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante aplicate inculpatului, pe durata termenului de supraveghere, respectiv trei ani şi opt luni.
 
Instanţa a admis acţiunile civile formulate de părţile civile şi l-a obligat pe inculpat la plata către părţile civile a următoarelor sume: 36.000 de lei reprezentând daune morale şi materiale către partea civilă (…), 8.021,72 de lei reprezentând cheltuieli de spitalizare acordate victimei (…), către partea civilă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“.
 
Decizia de ieri a Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În actul de sesizare, procurorii au reţinut că, aproape la finele lunii decembrie 2013, inculpatul a condus un automobil, deşi consumase înainte băuturi alcoolice. La un moment dat, în faţa unei biserici, şoferul a surprins şi accidentat un bărbat, în vârstă de 65 de ani, ce se deplasa în aceeaşi direcţie pe partea dreaptă a părţii carosabile. Victima a decedat la spital.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii