Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:48 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A fost un abuz!“ Ion Cătălin Cucoară, specialist din DNA, amendat de Poliţia Locală Constanţa. Verdict final

ro

04 Oct, 2019 00:00 3008 Marime text

Tribunalul Constanţa s-a pronunţat ieri definitiv în dosarul în care Ion Cătălin Cucoară, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (cadastru, geodezie/topografie şi evaluare imobiliare terenuri), a contestat în instanţă o sancţiune aplicată de Poliţia Locală din Constanţa. Specialistul DNA a fost sancţionat cu suma de 1.500 de lei de către Poliţia Locală din Constanţa, în contextul montării unei instalaţii de gaz în scara blocului în care locuieşte. Amenda a fost aplicată pentru că nu ar fi deţinut avizul de construire şi avizul de deconectare.


În luna februarie 2018, Ion Cătălin Cucoară, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a contestat sancţiunea primită, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanţa.


Aproape de finele lunii noiembrie 2018, Judecătoria Constanţa a admis în parte plângerea contravenţională formulată de Ion Cătălin Cucoară în contradictoriu cu Primarul Municipiului Constanţa - Direcţia Poliţia Locală, împotriva proceselor-verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor seria DPL nr. 26252 din 16.02.2018 şi nr. 28783 din 21.02.2018. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus înlocuirea amenzii de 500 lei aplicate petentului prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor DPL nr. 26252 din 16.02.2018, cu sancţiunea avertismentului.


„Dispune înlocuirea amenzii de 1.000 lei aplicate petentului prin procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor nr. 28783 din 21.02.2018, cu sancţiunea avertismentului. Atrage atenţia petentului asupra pericolului social al faptei săvârşite şi recomandă acestuia respectarea pe viitor a dispoziţiilor legale încălcate“, se mai arată în minuta judecătorilor.


Nemulţumit, Ion Cătălin Cucoară a contestat decizia Judecătoriei Constanţa la Tribunalul Constanţa, instanţă care ieri a admis acţiunea formulată de specialistul DNA în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Constanţa-Direcţia Poliţia Locală.


„Schimbă sentinţa civilă pronunţată de Judecătoria Constanţa în sensul că: Admite plângerea contravenţională formulată de petentul Cucoară Ion Cătălin în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Constanţa-Direcţia Poliţia Locală. Anulează procesul-verbal de contravenţie seria DPL nr. 26252/16.02.2018. Anulează procesul-verbal de contravenţie nr. 28783/21.02.2018. Obligă intimatul (Primarul Municipiului Constanţa-Direcţia Poliţia Locală) să plătească apelantului (Ion Cătălin Cucoară) cheltuieli de judecată în cuantum 1.230 lei, reprezentând onorariu de avocat-1.210 lei şi taxă judiciară de timbru-20 lei.
Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.


Specialistul DNA Ion Cătălin Cucoară a întocmit raportul din celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde aproximativ 40 de inculpaţi au fost deferiţi Justiţiei în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Procurorii au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa).


Contactat telefonic, Ion Cătălin Cucoară a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că a fost sancţionat cu suma de 1.500 de lei de către Poliţia Locală din Constanţa, în contextul montării unei instalaţii de gaz în scara blocului în care locuieşte. Amenda a fost aplicată, conform specialistului DNA, pentru că acesta nu ar fi deţinut avizul de construire şi avizul de deconectare. „A fost un abuz grosolan ce mi s-a întâmplat“, a conchis Cucoară.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii