Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:15 01 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Este un abuz!“ Un specialist DNA, amendat de Poliţia Locală din Constanţa

ro

27 Mar, 2018 00:00 6583 Marime text
Ion Cătălin Cucoară, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a contestat în instanţă o sancţiune aplicată de către Poliţia Locală din Constanţa. Conform portalului instanţelor de judecată, dosarul cu numărul unic 7519/212/2018 a fost înregistrat pe rolul Secţiei Civile a Judecătoriei Constanţa, pe data de 23 martie, având ca obiect „plângere contravenţională DPL 26252“.
 
În cauză, Ion Cătălin Cucoară are calitatea de petent. Asta în timp ce Primarul Municipiului Constanţa - Direcţia Poliţia Locală este intimat. Până la acest moment, nu a fost stabilit primul termen de judecată.
 
Contactat telefonic, Ion Cătălin Cucoară, specialist în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (cadastru, geodezie/topografie şi evaluare imobiliare terenuri), a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că a fost sancţionat cu suma de 1.500 de lei de către Poliţia Locală din Constanţa, în contextul montării unei instalaţii de gaz în scara blocului în care locuieşte.
 
Amenda a fost aplicată, conform specialistului DNA, pentru că acesta nu ar fi deţinut avizul de construire şi avizul de deconectare.
 
„Este un abuz în serviciu comis de către poliţiştii locali împreună cu şeful lor. Constatările trebuie efectuate de către un specialist. I-am întrebat pe poliţişti ce lege am încălcat. Nu au vrut să-mi spună. Cum ocupă şeful Poliţiei Locale acest post?“, a conchis Ion Cătălin Cucoară.
 
Specialistul DNA Ion Cătălin Cucoară a întocmit raportul din celebrul Dosar al Retrocedărilor din Constanţa, unde aproximativ 40 de inculpaţi au fost deferiţi Justiţiei în legătură cu presupusa restituire şi atribuire aparent nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din municipiul Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză. Procurorii au calculat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane de euro (dintre care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane de euro, prejudiciu în dauna municipiului Constanţa). Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a primit cea mai mare pedeapsă aplicată în cauză: patru ani de închisoare cu suspendare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii