Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:13 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost desemnat cel de al treilea judecător în dosarul lui Sorin Strutinsky!

ro

24 Jun, 2020 00:00 2024 Marime text
  • Ședința de judecată programată pentru azi nu va mai avea loc.
  • În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Azi, la Curtea de Apel Constanța ar fi trebuit să aibă loc un nou termen în dosarul în care afaceristul Sorin Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și patru luni de închisoare.


Ședința de judecată nu va mai avea loc azi, având în vedere imposibilitatea de participare a unuia dintre membrii completului de divergenţă. Pe cale de consecință, instanța a preschimbat termenul de judecată la data de 1 iulie.


Amintim că, la termenul trecut, judecătorii Adriana Ispas și Ciprian Coadă, din cadrul Curții de Apel Constanța, investiți cu soluționarea cauzei nu au ajuns la un numitor comun, context în care în complet a fost desemnat un al treilea magistrat.


Potrivit surselor noastre, cel de al treilea judecător este Georgiana Anghel – Tudor, magistrat al Curții de Apel Constanța din data de 1 martie 2019, fost magistrat al Curții de Apel București.


De precizat că divergența poate viza o soluție de achitare/condamnare, încadrare pedeapsă, confiscare ori modalitate de executare a pedepsei.


În actul de acuzare, procurorii au reținut, printre altele, că „în cursul anului 2009, inculpatul Strutinsky Gabriel Sorin a pretins de la un denunțător o sumă de bani reprezentând un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunțător, în baza a trei contracte încheiate cu DADL (Direcția Apelor Dobrogea Litoral)“.

Anchetatorii au mai arătat că „în schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky Gabriel Sorin, prevalându-se de influența exercitată asupra funcționarilor DADL și asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis că îi va determina să respecte obligațiile contractuale asumate, referitoare la plata prețului către societatea comercială respectivă. Ulterior, în baza pretinderii inițiale, în perioada 2009 - 2012, Strutinsky Gabriel Sorin a primit de la denunțător suma totală de 1.286.958,17 lei, banii fiind virați din conturile bancare ale societății reprezentate de denunțător, în conturile bancare ale societăților comerciale indicate de suspect, respectiv SC New Home Construct SA, SC Mehmetoglu SRL, SC Nefermin SRL, SC Panel Building System SRL și SC Cds Project SRL“.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informații.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, într-un alt dosar, omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat în primă instanță la șapte ani și zece luni de închisoare, decizia nefiind una definitivă.


Citește și

Judecător nou la Secţia Penală din Curtea de Apel Constanţa

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

Sorin Strutinsky, cu cerere de strămutare la Curtea de Apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii