Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:39 15 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un telefon iPhone 11 pentru omul meciului Membrii delegaţiei Academiei Hagi, în costume saudite la Riad. Iniţiaţi în dansul tradiţional (galerie foto)

ro

24 Jan, 2020 00:00 5086 Marime text
Echipa Under-17 de la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ (antrenori, Constantin Fălină şi Ștefan Sandu) participă în această perioadă, la Riad, în Arabia Saudită, la turneul internaţional Saudi Leaders Cup.
 
Din delegaţie fac parte şi Gică Popescu, preşedintele FC Viitorul, şi Paul Peniu, preşedintele Academiei Hagi. În zilele libere, organizatorii invită echipele participante pentru a învăţa câte ceva din tradiţiile locale, iar cei de la Academia Hagi par să se fi adaptat obiceiurilor locului. După meciul cu Al Hilal, câştigat de formaţia constănţeană la loviturile de departajare, jucătorilor Academiei Hagi li s-a prezentat o serie de obiceiuri saudite. Astfel, constănţenii au fost iniţiaţi în dansul tradiţional saudit şi au fost serviţi cu produse specifice zonei. Cei de la Academia Hagi au fost invitaţii gazdelor şi într-o altă zi, la finele căreia jucătorii şi membrii staff-ului constănţean au primit ca amintire câte un costum tradiţional saudit (pe care l-au îmbrăcat şi au făcut o poză de grup) şi o cutie cu obiecte de artizanat.
 

A apărat două lovituri de pedeapsă

 
După fiecare joc de la Saudi Leaders Cup, gazdele organizează o ceremonie în cadrul căreia îl premiază pe jucătorul partidei. Cel mai bun om al confruntării Academia Hagi - Al Hilal (1-1, 5-2 după 11 metri) a fost desemnat goalkeeper-ul constănţean David Dincă. Decisive în alegerea sa drept jucătorul partidei au fost cele două lovituri de pedeapsă pe care portarul Academiei Hagi le-a apărat la loviturile de departajare. Premiul lui David Dincă a constat într-un telefon iPhone 11.
 

S-au pierdut bagajele

 
În primul meci de la Saudi Leaders Cup U17, 3-1 cu echipa rusă Zenit St. Petersburg U-17, echipa română nu a putut să folosească echipamentul tradiţional. Majoritatea bagajelor membrilor delegaţiei constănţene s-au pierdut pe ruta Bucureşti - Atena - Jeddah - Riad, astfel că la ora jocului cu Zenit St. Petersburg fotbaliştii Academiei Hagi au fost nevoiţi să evolueze în echipamentul de încălzire şi cu şorturi şi jambiere care au fost achiziţionate chiar înaintea partidei. Ulterior, la celelalte meciuri, situaţia s-a rezolvat.
 

Lotul deplasat

 
Lotul de jucători care a făcut deplasarea la Riad este compus din: Cosmin Trandafir, David Dincă - portari; David Oroian, David Maftei, Gabriel Dănuleasa, Dan Sîrbu, Ștefan Sima, Bogdan Lazăr, Alexandru Mituleţu - fundaşi; Nicolas Popescu, Răzvan Iorga, Roberto Mălăele, Ionuţ Cojocaru, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă, Cezar Onuţ - mijlocaşi; Ștefan Bodişteanu, Luca Andronache, Ianis Malama, Rareş Burnete - atacanţi.
 
Sursa foto: Academia Hagi
 
Citeşte şi:
 
Turneu internaţional la Riad Echipa Under-17 de la Academia Hagi, în semifinalele Saudi Leaders Cup

Încă o victorie la Saudi Leaders Cup pentru FC Viitorul U-17, care se îndreaptă spre semifinalele competiţiei (galerie foto)

Bagaje pierdute! În ce echipament au evoluat jucătorii FC Viitorul Under-17 în debutul la Saudi Leaders Cup, de la Riad

FC Viitorul Under-17, debut cu dreptul la Saudi Leaders Cup (galerie foto)

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii