Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bugetul Constanței, mai bogat cu aproximativ șase milioane de euro Vergil Chițac- „Ne bucurăm de această mare victorie, posibilă datorită parteneriatului cu Trandafir Attorneys at Law“

ro

15 Mar, 2021 14:42 2659 Marime text
  • Trandafir Attorneys at Law a asistat cu succes Municipiul Constanta in litigiul împotriva Polaris M.Holding – operatorul serviciului de salubrizare din municipiul Constanța.
  • Litigiul a fost preluat de catre Trandafir Attorneys at Law in cursul lunii octombrie 2017, dupa ce oferta de tranzacționare aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța, in sedinta din data de 3 octombrie 2017, nu s-a concretizat.
Trandafir Attorneys at Law a asistat cu succes Municipiul Constanta in litigiul impotriva Polaris M.Holding – operatorul serviciului de salubrizare din municipiul Constanța. În dosarul nr. 6300/99/2018, Tribunalul Constanța a dispus inlaturarea penalitatilor in cuantum de 28.857.120 lei (aproximativ 6 milioane Euro), pe care Municipiul Constanta a fost obligat sa le plateasca operatorului serviciului de salubrizare, conform deciziei Curții de Apel Iași, in dosarul nr. 2711/99/2016.

„Ne bucurăm de aceasta mare victorie pentru constănțeni, posibila datorita parteneriatului cu Trandafir Attorneys at Law, un reprezentant redutabil și profesionist al drepturilor cetățenilor orașului de la malul marii. Cele aproape 6 milioane Euro se vor adauga la bugetul local și vor fi folosiți în beneficiul comunității". – Vergil Chițac, Primarul Municipiului Constanța.

Litigiul a fost preluat de catre Trandafir Attorneys at Law in cursul lunii octombrie 2017, dupa ce oferta de tranzacționare aprobată de Consiliul Local al Municipiului Constanța, in sedinta din data de 3 octombrie 2017, nu s-a concretizat.

Prin oferta, municipiul se obliga la plata unei sume de aproximativ 68 de milioane de lei, pentru a inchide definitiv disputa cu Polaris M.Holding. Prima victorie repurtata de Trandafir Attorneys at Law a fost inregistrata in anul 2018, cand Curtea de Apel Iasi a respins cererea formulata de Polaris M.Holding, privind obligarea Municipiului Constanta la plata sumei de aproximativ 413 milioane de lei cu titlu de penalitati de intarziere, ca urmare a refuzului municipalitatii de a ajusta tarifele specifice serviciului de salubrizare din Constanța.

La acea vreme, instanta a mentinut penalitati de intarziere in valoare de aproape 6 milioane Euro, insa, 3 ani mai tarziu, acestea au fost inlaturate, prin decizia Tribunalului Constanta care a constatat ca refuzul autoritatii publice de a ajusta tarifele specifice serviciului public de salubrizare a fost justificat.

Litigiul este unul dintre cele mai mari din ultimii ani din Romania, raportat la valoarea obiectului sau, precum si la impactul social.

Echipa Trandafir Attorneys at Law dedicata acestui litigiu a fost coordonata de avocatul Georgiana-Raluca Trandafir, care a asigurat si reprezentarea in instanta a Municipiului Constanta. Cauza a implicat analiza si intelegerea aprofundata a legislatiei din domeniul serviciilor publice, in care avocatul Georgiana-Raluca Trandafir are o experienta de peste 14 ani.

Despre Trandafir Attorneys at Law

Trandafir Attorneys at Law ofera servicii de avocatura de top, reunind o experienta de 15 ani in domeniile: achizitii si concesiuni; servicii publice & proprietate publica; fonduri europene; litigii; drept public/administrativ; dreptul muncii; drept imobiliar & al constructiilor. Urmarim succesul sustenabil al clientilor si ne consolidam in mod constant capacitatea de a livra servicii juridice la cele mai inalte standarde profesionale. Victoria pe principii etice este singura noastra optiune. Ne recomanda profesionalismul, dedicarea echipei, flexibilitatea gandirii, perspectiva multidisciplinara si inovatoare, curajul si valorile umane. Loialitatea pentru clientii nostri se reflecta in rezultatele obtinute si construieste parteneriate durabile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii