Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:25 24 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15 percheziții în Jurilovca și Năvodari DIICOT a trimis în judecată cinci tineri acuzați că au aprovizionat piața din Tulcea

ro

11 May, 2020 00:00 2802 Marime text

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au dispus trimiterea în judecată a cinci tineri din Tulcea acuzați că fac partea dintr-un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc. Trei din cei cinci inculpați vor solicita zilele acestea judecătorilor Curții de Apel Constanța înlocuirea măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauţiune.
 
Amintim că, la data de 17 ianuarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Tulcea și B.C.C.O. Constanța au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare dintre care 14 în localitatea Jurilovca, județul Tulcea și una în orașul Năvodari, județul Constanța pentru destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.
 
În cauză s-a stabilit că, în perioada anilor 2018 – 2020, inculpații E.S., N.A., T.A. F.Ș. și A.F. au aprovizionat piața drogurilor de risc și de mare risc din județul Tulcea, droguri pe care le achiziționau din alte județe din România sau de pe teritoriul Spaniei.
 
În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate aproximativ 1200 grame de cannabis, 3 pastile Ecstasy, 3,45 grame de rezină de cannabis (hașiș), mai multe grindere, cântare electronice, sumele de bani de peste 7000 Euro, 500 de USD, 50 de lire sterline, 32.000 lei și un autoturism.
 
La data de 17 ianuarie, procurorii D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea celor cinci inculpați pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 18 ianuarie, Tribunalul Tulcea a luat măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 de zile față de aceștia.
 
Pe data de 9 aprilie, Tribunalul Tulcea a decis înlocuirea măsurii preventive a arestului preventiv luată faţă de inculpaţi cu cea a arestului la domiciliu.
 
Pe data de 7 mai, Tribunalul Tulcea a respins cererea de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe cauţiune formulată de trei dintre cei cinci inculpaţi. Tot instanța din Tulcea a menţinut, pentru o durată de 30 de zile, începând cu 07 mai, măsura preventivă a arestului la domiciliu luată faţă de cei cinci inculpaţi.
 
Decizia Tribunalului Tulcea din data de 7 mai a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen al contestației.

 
La acțiune au participat și lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Tulcea, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, jandarmi din cadrul I.J.J. Tulcea și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Tulcea.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Citește și
 
Printre inculpați, un fost student la Teologie O rețea care alimenta consumatorii de cannabis din întreg județul Constanța, destructurată și condamnată

S-a tras cu arma la Cireșica pentru prinderea unui tânăr care vindea droguri

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii