Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:16 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Are doar 12 ani și este cel mai tânăr inventator al anului. Vezi ce a inventat (video)

ro

18 Nov, 2013 09:53 1872 Marime text
   Peyton Robertson este un băiat de doisprezece ani din Fort Lauderdale, Florida, USA.  Mereu a fost  atras de matematică și știință, iar de la părinți a învățat că  ori de câte ori întâmpină o problemă, trebuie să găsească o soluție pentru a o remedia.
    Recent, băiatul a primit titlul de cel mai tânăr inventator al anului 2013 din America.
   Prima invenție a realizat-o la doar 8 ani, a urmat modificarea unei biciclete pentru începători, cu două roți suplimentare, pe care băiatul le-a modificat în așa fel încât dacă micul ciclistul pierde echilibrul, să poată coborâ roțile, care altfel sunt ridicate, pentru ca bicicleta să poată merge pe două roți.
    Invenția cu care a obținut titlul de cel mai tânăr inventator, este conceperea unor saci, umpluți cu sare și polimer. Aceștia ar putea fi folosiți pe viitor pentru construirea digurilor în cazul inundațiilor.  La contactul cu apa ei își dublează volumul, fiind mai compacți decât sacii cu nisip. Sunt mai ușor de transportat, iar după ce apa se evaporă, aceștia revin la starea inițială și pot fi refolosiți.
  Pentru invenția lui, băiatul a primit 25.000 de dolari, și proiecte de colaborare pe viitor cu diverse companii din domeniu.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii