Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:07 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ministrul Sorin Cîmpeanu Școlile nu se mai închid după atingerea pragului de 6 cazuri la mie. Ce decizii au mai fost luate (video)

ro

29 Sep, 2021 15:28 3455 Marime text
  • Școlile nu se vor mai închide după atingerea pragului de 6 cazuri la mia de locuitori. 
  • Decizia de suspendare a prezenţei fizice se va lua în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasa/şcoala

Ministerul Educației informează că, referitor la scenariile de funcționare a școlilor, astăzi, 29 septembrie 2021, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a decis în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competențe medicale/epidemiologice):

1. Decuplarea scenariilor de funcționare a școlilor de rata de infectare din localitate și adoptarea deciziilor de suspendare a prezenței fizice în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităților competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecție sanitară în școli.

2. Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în școli, prin formularea unei solicitări către Agenția Națională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe bază de salivă, cu rol de screening.

După această primă etapă urmează adoptarea unei Hotărâri CNSU, apoi validarea prin Hotărâre de Guvern și abilitarea miniștrilor educației și sănătății să opereze modificări în ordinul comun, în concordanță cu hotărârile adoptate.

Tot acest proces se va finaliza până vineri, 1 octombrie, în vederea stabilirii formulei de funcționare a școlilor, începând cu ziua de luni, 4 octombrie 2021.

UPDATE: 

La finalul ședinței de Guvern într-un brefing de presă, prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, MAI şi DSU analizează decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate. De asemenea, premierul a menționat că este luată în calcul inclusiv introducerea testelor pe bază de salivă, pentru elevi.

"Este o întâlnire paralelă între Ministerul Educaţiei, MAI, DSU, INSP - au participat mai multe instituţii. Da, este o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie - instituţiile care nu au cazuri să nu fie închise. Vom vedea care este concluzia acestei întâlniri. Vrem în continuare să menţinem prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă. Ministrul Educaţiei anunţa ieri că 99% dintre părinţi nu vor să testeze copiii, ceea ce este trist. Poate încercăm cu teste cu salivă, vom vedea cum putem să facem. Dar intenţia rămâne de a avea şcolile cu prezenţă fizică, în continuare. Ştim foarte bine că şcolile on-line nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut ", a precizat premierul la finalul ședinței de Guvern. 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii