Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea Ovidius din Constanța, la o întâlnire transnațională în cadrul unui proiect european în domeniul sănătații mintale

ro

29 Nov, 2023 15:44 788 Marime text
foto: Universitatea Ovidius ConstantaUniversitatea Ovidius din Constanța (UOC) a participat, în perioada 24-25 noiembrie 2023, la o nouă întâlnire transnaţională la Napoli (Italia) a partenerilor din cadrul proiectului „European Alliance for Sport and
Mental Health (EASMH)”, cod 622832-EPP-1-2020-1-IT-SPO-SCP, finanţat cu 398.450 de euro, prin Programul Erasmus Plus.

Potrivit Biroului de Presă din cadrul UOC, proiectul urmărește creșterea gradului de conștientizare a abilităților profesioniștilor din domeniul sănătății mintale și din sport, pentru dezvoltarea de noi modele integrate de recuperare și reabilitare pentru persoanele cu tulburări mintale, într-un cadru bio-psiho-social bazat pe sport.

„La reuniunea de la Napoli au fost prezentate cele mai bune căi de urmat în ceea ce privește profesionalizarea antrenorilor pentru persoanele care suferă de tulburări mintale și au fost stabilite ultimele detalii referitoare la conceperea unor programe speciale în diferite țări prin implementarea unor metode și mijloace inovatoare. A fost validat conținutul modulelor de instruire pe care cercetătorii implicați în echipele proiectului le-au realizat, iar cei prezenți au remarcat rezultatele încurajatoare pe care România le-a obținut, cu sprijinul cercetătorilor, antrenorilor și al membrilor proiectului. De menționat este faptul că aceste rezultate deschid oportunitatea unor parteneriate viitoare în domeniul sănătății mintale și al sportului”, a precizat prof. univ. dr. Ionel Melenco, managerul proiectului din partea UOC.

Proiectul EASMH este implementat în perioada 01.01.2021-31.12.2023, în cadrul unui consorţiu din care fac parte Universitatea Ovidius din Constanța (România), European Culture and Sport Organization (Italia - lider de proiect), European Platform for Sport Innovation (Belgia), Everton in the Community (Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord), Università degli Studi della Campania „Luigi Vanvitelli” (Italia) și Hämeen Liikunta ja Urheilu ry (Finlanda).

Citește și: 

Cea de-a IX-a ediție a conferinței „Religie, Cunoaștere, Societate”, la Universitatea Ovidius din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii