Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea de-a IX-a ediție a conferinței „Religie, Cunoaștere, Societate”, la Universitatea Ovidius din Constanța

ro

27 Nov, 2023 15:19 656 Marime text
Sursă foto: UOC
  • Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat vineri, 24 octombrie 2023, cea de a IX-a ediție a conferinței naționale „Religie, Cunoaștere, Societate - Integritate și redefinire. Omul în orizontul multidimensional al societății contemporane”.

Facultatea de Teologie din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC) a organizat vineri, 24 octombrie 2023, cea de a IX-a ediție a conferinței naționale „Religie, Cunoaștere, Societate - Integritate și redefinire. Omul în orizontul multidimensional al societății contemporane”, transmite un comunicat de presă din partea UOC.

La manifestare au participat profesori, cercetători și doctoranzi de la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „C. Davila” din București și Universitatea Ovidius din Constanța.

„Conferința a reprezentat un forum de dezbateri asupra unor întrebări care mizează pe faptul existențial: cum ne păstrăm integritatea într-o societate multidimensională care ne provoacă printr-o serie de riscuri? Cum ne redefinim valorile axiologice în complexul experiențelor cotidiene contemporane? Ce aport au religia, filosofia, psihologia, medicina, cultura în articularea integrității umane? Această ediție a conferinței s-a concretizat într-o fuziune de orizonturi teologice, psihologice, educaționale, medicale, filosofice, sociologice, culturale, cu evidente accente de particularitate și diferențiere, dar așezate în demersul unitar al unei perspective integratoare. Omul ca ființă teologică sintetizează o sumă de experiențe complexe în ritmul cotidian. Interogația redefinirii de sine își găsește răspunsul în dublul raport cu sine și cu ceilalți”, a precizat conf. univ. dr. Ioan Dura, organizatorul evenimentului academic, a încheiat sursa citată.



Citește și:
Universitatea Ovidius Constanța a organizat Școala de Iarnă în domeniul ingineriei, alături de Universitatea Tehnică din Varna și Universitatea București
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii