Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu-conferință de presă privind ordinul comun referitor la deschiderea școlilor

ro

05 Feb, 2021 12:32 1398 Marime text
  • Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a susținut, în urmă cu puțin timp, o conferință de presă, împreună cu ministrul Sănătăţii, cu referire la noile măsuri privind deschiderea şcolilor începând de luni, 8 februarie.
 
Sorin Cîmpeanu şi Vlad Voiculescu au susţinut o conferinţă de presă în care au detaliat prevederile ordinului comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

„In ordinul de ministru am incercat sa raspundem tuturor intrebarilor cu privire la scolile care se deschid. Am afisat pe site lista  tuturos scolilor cu incadrarile in scenarii. Sunt 142 de localitati aflate in scenariul rosu. Referitor la examenlee nationale, am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realitatea anului scolar a tematicii de examen.

In invatamantul primar la aparitia primului carz se supenda cursurile pentru 14 zile.
 
În invățământul gimnazial si liceal, la aparitia primului caz se va declansa o ancheta epidemiologica, se recomanda testarea si vor fi analizate masurile. foie se suspenda cursurile, fie se continua pana la aparitia celui de al doilea caz.
Elevii care au vulnerabilitati, care au avut adeverite in primul semestru nu sunt obligati sa si reînoiască adeverintele. adeverintele care vor fi obtinute acum vor putea fi transmise si electronic catre porofesori.

A doua categorie se refera la elevii care au vulnerabilitati cronice.
 
A treia categorie se refera la toti copiii care prezinta simptome în cea mai mica măasura se recomanda sa nu fie trimisi la scoala. nu se vor pune absente.
Orarul va fi adaptat de către managementul fiecarei scoli.
Distantarea fizică este extrem de importantă, minim un metru. aglomeratia din salile de clasa nu va fi chiat atat de mare. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esential Vor fi făcute controale în transportul scolar”.
 
Ordinul comun al Ministerelor Educației și Sănătății pentru redeschiderea școlilor

Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au publicat joi seară Ordinul comun pentru desfășurarea activităților din instituțiile de învățământ, joi noapte, cu trei zile înainte de revenirea elevilor în bănci.

Documentul semnat de cele două Ministere are titlul „Ordin pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2” și are ca scop ghidarea activității în școli, la revenirea elevilor în bănci, pentru a evita contaminările cu coronavirus.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii