Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesajul Asociației Elevilor din Constanța referitor la deschiderea școlilor

ro

13 Nov, 2021 16:58 1526 Marime text
  • Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a transmis un mesaj în care solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de Ministru al Educației.
 
AEC îl acuză pe Sorin Cîmpeanu de minciuni cu privire la deschiderea școlilor.
 
Iată comunicatul oficial al AEC!
 
Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) solicită ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit în viitorul Guvern în poziția de Ministru al Educației.
 
Joi, 11 noiembrie a.c., Institutul Național de Sănătate Publică a transmis multiple adrese în care a afirmat faptul că nu au fost consultați legat de condiționarea deschiderii școlilor în funcție de rata de vaccinare a angajaților din unitatea de învățământ. Astfel, declarațiile Ministrului de acum câteva zile în care afirma că “acest prag de 60% s-a conturat în urma discuțiilor cu specialiștii din INSP și DSP” se dovedesc a fi niște minciuni. 
 
Dacă săptămâna aceasta Sorin Cîmpeanu ne critica pentru că nu suntem de acord cu măsurile luate de specialiștii din sănătate deși nu avem studii de în domeniu, fapt care ar genera incompatibilitatea cu titulatura de elev, acum putem observa faptul că însăși dumnealui era cel ce făcea acest lucru, refuzând să consulte Institutul Național de Sănătate Publică cu privire la o problemă ce vizează sănătatea publică.
 
Acțiunile sale nu au alt obiect decât a degrada pe toată lumea, de la elevi, părinți, profesori, până la cercetători și specialiști. Deschiderea școlilor în funcție de rata de vaccinare a personalului angajat nu are niciun fundament, aceasta putând să reprezinte un pericol uriaș pentru elevi.
 
Sorin Cîmpeanu nu are ce căuta în Ministerul Educației, acesta neputând  să poarte o discuție cu absolut oricine. Dacă inițial a început prin a refuza comunicarea cu reprezentanții elevilor, acum a ajuns să nu fie în stare să negocieze inclusiv cu colegii săi de la Guvernare, fiind incapabil să agreeze o serie de măsuri cu Ministerul Sănătății.

Educația elevilor, și în contextul actual, viețile elevilor, nu pot fi lăsate în mâinile unui individ atât de macabru. Solicităm ca Sorin Cîmpeanu să nu fie numit ministru în viitorul Guvern!, se arată în comunicat.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii