Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:46 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Poliţiștii, alături de elevi, la începutul noului an şcolar

ro

11 Sep, 2023 15:29 562 Marime text
Peste 250 de poliţişti au acţionat suplimentar, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din județul Bacău, pentru ca deschiderea noului an şcolar să se desfăşoare în siguranţă.
În contextul începerii noului an şcolar, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău a dispus luarea măsurilor specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Astfel, luni, 11 septembrie a.c., peste 250 de poliţişti au acţionat în județul Bacău în sistem integrat, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.
Poliţişti de ordine publică, rutieră, de prevenire şi de la alte structuri au fost prezenţi, în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor băcăuane, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă.
Pentru Inspectoratul de Poliție Județean Bacău, siguranţa în şcoli constituie o prioritate. Astfel, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.
Totodată, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.
De asemenea, o atenție deosebită va fi acordată fluidizării traficului rutier în municipiul Bacău, în contextul aglomerărilor, sens în care se recomandă reducerea vitezei de deplasare în zona lucrărilor, semnalizarea intenției de schimbare a benzii de circulație și evitarea manevrelor periculoase.
Pentru prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventive-educative.
Inspectoratul de Poliție Județean Bacău urează tuturor elevilor mult succes în noul an şcolar !
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii