Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rugby tag în şcolile din Mangalia. Ce spune Costi Gheară, director dezvoltare Dobrogea al FRR

ro

21 Apr, 2021 00:00 4224 Marime text
  • A avut loc o nouă şedinţă de lucru a Asociaţiei Judeţene de Rugby Constanţa.
  • La Mangalia, până la deschiderea şcolilor se va desfăşura un curs de rugby.
  • Următoare întrunire a membrilor AJR Constanţa se va desfăşura la Năvodari.


S-a derulat o nouă întâlnire de lucru a Asociației Județene de Rugby Constanța, gazda fiind de data aceasta Mangalia. La întrunire au fost invitaţi şi reprezentanți ai Primăriei Mangalia, din partea Direcției Cultură și Sport: Eliza Cucu (director) și Ana - Cristina Petrache (inspector de specialitate Compartimentul Sport și Agrement), dar şi Lucian Nichita (fostul președinte al acestei direcții).
La întâlnirea de lucru a AJR Constanța din partea mişcării rugbystice judeţene au participat: Victor Bezuşcu (CS Cleopatra Mamaia), Andrei Szemerjai (director), Nicolae Mocanu (profesor-antrenor) - de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța, Florin Băcioiu (Victoria Cumpăna), Dan Radu (CSO Ovidiu), Cosmin Glodeanu (Waves Academy), Cristian Cojocaru (Tomitanii Constanţa), Florian Constantin (ACS Constanța), Sorin Trancă (profesor la Facultatea de Educație Fizică și Sport), Aurel Murguleț (ACSR Tineret Municipal Calatis Mangalia). Au lipsit reprezentanții CS Năvodari (aflați în deplasare cu echipa la Petroșani, la meciul din etapa a doua din Divizia Națională de Seniori) și (din cauza problemelor medicale) Cornel Vasile, antrenor la CSC Mihail Kogalniceanu.
 

Versiunea oficială pentru grupele de şcolari

După cum se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, la Mangalia, primul pas în întâmpinarea dorinţei de practicare a sportului cu balonul oval va fi făcut prin introducerea rugby-ului tag la nivelul școlilor, după care elevii care doresc să practice mai mult acest sport să fie îndrumați spre clubul din localitate. Tag Rugby-ul este o activitate fizică rapidă, fără contact direct cu adversarul, care se adresează atât băieţilor, cât şi fetelor sau echipelor mixte. Fiind o combinaţie între distracţie şi energia dată de mişcare, rugby-tag-ul este acum versiunea oficială a rugbyului pentru grupele de şcolari.
 

Se va organiza un curs de rugby

„Este a doua întâlnire pe care o avem cu reprezentanții Primăriei Mangalia, pentru că, în urmă cu două săptămâni, am avut discuții premergătoare acestei ședințe de lucru. Le mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-au arătat, este extrem de important pentru noi să știm că autoritățile locale își doresc o strategie pe termen lung și se gândesc la binele comunității pentru că, toți știm, copiii care fac sport, care sunt încurajați să facă mișcare, regulat, într-un cadru organizat, sunt un mare plus pentru comunitate. Până la deschiderea școlilor primul pas pe care îl facem este organizarea unui curs de rugby pentru instruirea profesorilor care doresc să se implice în acest proiect, un curs gratuit, pus la dispoziție de Federația Română de Rugby, care să le ofere în primul rând ABC-ul acestui sport. De asemenea, un sprijin local foarte important pentru noi este cel al domnului Claudiu Stamate, directorul Direcției Asistență Socială, pentru că ne dorim să ajungem la toți copii, să putem să îi creștem și să-i formăm în acest sport”, a declarat Constantin Gheară, director de dezvoltare Dobrogea al FRR, conform susei citate.

Cum s-a instituit regula ca fiecare şedinţă a AJR Constanţa să aibă loc în fiecare municipiu, oraş sau comună a membrilor afiliaţi, următoare întâlnire se va desfăşura la Năvodari.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: frr.ro



Citeşte şi:

Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru” Constanţa, în Biroul Federal al Federaţiei Române de Rugby

Constanța
Primarul Vergil Chițac a primit vizita unei delegații a Federației Române de Rugby

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii