Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:07 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se desfășoară cursuri cu elevii ca și când sunt în clasă Table interactive la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța. În ce alte școli se vor mai folosi

ro

19 May, 2020 08:28 2764 Marime text
  • Cadrele didactice ale Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța folosesec tablele interactive în cadrul școlii online.
  • Tablele smart achiziționate cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța vor fi folosite în scurt timp și de Școala Gimnazială nr. 29 “Mihai Viteazul”, Liceul de Marină, Școala Gimnazială nr.7 “Remus Opreanu” sau Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu”.
Școală online la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanța, cu ajutorul tablelor interactive achiziționate cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța.

Două astfel de dispozitive inteligente sunt folosite deja de cadrele didactice care reușesc astfel să desfășoare cursuri cu elevii ca și când aceștia sunt în clasă.

Monica Răgușilă – directoarea Liceului Tehnologic “Dimitrie Leonida” Constanța: “Am achiziționat două astfel de table interactive după ce am făcut o notă de fundamentare către Primăria Constanța. Printr-o rectificare bugetară ne-au fost alocați banii, iar acum putem să folosim aceste table pentru școala online. Sunt foarte utile, este ca și când elevii ar fi cu noi în clasă și  desfășurăm orele în mod normal. Vorbim despre table smart cu un soft educațional pentru toate disciplinele de cultură de generală dar se pot crea și filmulețe, se pot insera linkuri de pe internet pentru a acoperi toată gama de discipline și module necesare pentru liceul nostru”.

Cristina Dragomir – dir. ex. adj. al Direcției Tehnic Administrativ din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: “Asistăm la un proces de digitalizare a învățământului și în acest context cu care trebuie să ne obișnuim cu toții, Primăria Municipiului Constanța a venit în sprijinul unităților de învățământ și a alocat prin rectificare bugetară sume importante de bani. În luna martie a acestui an au fost alocate fonduri pentru mai multe table interactive. Acestea au fost achiziționate conform specificaților tehnice cerute de cadrele didactice, în funcție de specificul școlii.

Aici, la Liceul Tehnologic, aceste table interactive sunt folosite pentru dotarea atelierelor, pentru sprijinirea învățământului profesional și dual, dar sunt și unități de învățământ, școli gimnaziale care beneficiază de asemenea de pachete educaționale tip tablă smart”.

Table smart achiziționate cu fonduri alocate de Primăria Municipiului Constanța vor fi folosite în scurt timp și de Școala Gimnazială nr. 29 “Mihai Viteazul”, Liceul de Marină, Școala Gimnazială nr.7 “Remus Opreanu” sau Școala Gimnazială nr. 40 “Aurel Vlaicu”, precizează Primăria Municipiului  Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial. 

Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii