Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Școala Altfel” în mediul on-line Teatru forum. Elevii de la Arte, în direct cu profesori de la UNATC

ro

26 Nov, 2020 00:00 4568 Marime text
  • În ciuda contextului pandemic, cursurile din învățământul românesc își urmează „desfășurătorul”, cu excepțiile deja anunțate de ministrul Monica Anisie: fără teze și olimpiade.

Unul dintre programele care aducea „briza” de vacanță în cotidianul elevilor nu a fost suspendat, așa încât „Școala Altfel” se desfășoară tot on-line.
Un exemplu în acest sens ne-a fost oferit de Colegiul Național de Artă „Regina Maria”, care în cadrul activităților dedicate săptămânii „Școala Altfel”, a desfășurat o dezbatere de teatru forum on-line cu elevii clasei a IX-a C, profil coregrafie-arta actorului.
Invitată a fost Mihaela Săsărman, profesor asociat UNATC, președinta Asociației Transcena.
Gazdele au fost profesor Carmen Chilea, directorul colegiului, prof. Angela Doicescu și prof. Daniela Stroie, consilier școlar.
Participanții au abordat tema violenței domestice. Dezbaterea a pornit de la vizionarea unui film realizat de un grup de creație al elevilor de la Colegiul Național „Matei Basarab” din București, împreună cu echipa de teatru a Asociației Transcena (https://transcena.ro/ ).

Elevii de la Colegiul Național de Artă „Regina Maria” au abordat problema și din perspectiva adolescenților care se pregătesc pentru carieră și viață, dar și din perspectivă profesională, ca viitori oameni de spectacol care vor face, la rândul lor, proiecte de educație prin artă. „Fiecare a avut libertatea să își exprime propria opinie în legătură cu niște subiecte foarte importante în ziua de azi”, a spus una dintre eleve în încheiere.

Cu toată dificultatea creării conexiunilor autentice în mediul on-line, experiența de astăzi a dat viață, pentru câteva minute, unei armonii între artiști tineri preocupați de prezent și viitor, gata să își asume cu seriozitate un rol semnificativ în societate prin dezvoltarea lor în carieră. Astfel de întâlniri vor avea loc și în semestrul al II-lea
Proiectul Despre viitor dinspre adolescenți este realizat în parteneriat de Agenția Națională Antidrog - CRPECA Constanța, Asociația Transcena și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Spectacolul de teatru forum filmat, prezentat în dezbatere, a fost realizat în cadrul proiectului DECIDES Europe finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Rights, Equality and Citizens (Drepturi, Egalitate și Cetățenie).


Citește și:

#ConstanțaEsteBine Doi elevi ai Colegiului de Arte, admiși să participe la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii