Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Doi elevi ai Colegiului de Arte, admiși să participe la Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

ro

27 Aug, 2020 00:00 3034 Marime text

În perioada 20 august – 3 septembrie 2020, se organizează Școala de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, ediție on-line și are ca obiectiv să valorifice expertiza științifică din cadrul platformei de educație și cercetare de la Măgurele, făcând-o accesibilă elevilor de liceu, indiferent de specializarea acestora și cadrelor didactice care predau în sistemul STEM (științe, tehnologii, inginerie, matematică), așa cum suntem informați din site-ul oficial. Este recunoscut faptul că această ediție on-line reprezintă o provocare pentru organizatorii ce propun acces la webinarii, dezbateri despre știință, tururi și experimente virtuale, kituri hands-on, proiecte, lucru în echipă și un focus pe contribuțiile științei la cunoașterea și prezervarea patrimoniului național și cultural.
 

Înscrierea la această școală de vară se face în urma unui concurs al proiectelor de cercetare realizate de elevi, în domeniile propuse de organizatori și este condiționată de recomandarea unui profesor care să certifice că elevul are profilul potrivit acestei experiențe extraordinare.
 
După cum ne informează prof. Monica Enache, consilier de imagine al Colegiului Național de Arte „Regina Maria”, între cele 50 de locuri pe țară, două au fost ocupate de elevii Cătălina Cristina Rebegea și Andrei Răzvan Crăciun, din clasa a X-a, coordonați de profesor Gabriela Burlacu, care au demonstrat juriului format din experți în educație și cercetători de la platforma Măgurele că arta este un suport pentru interesul științific al tinerilor și au reușit să propună câte un proiect câștigător.
 
Astfel a început aventura cunoașterii pentru cei doi elevi ai Colegiului de Arte și timp de o săptămână, în care, susținuți de experți în educație și cercetători de pe platforma Măgurele, dar și de invitați internaționali, aceștia vor parcurge un set de module din arii diferite de dezvoltare.
 
Performanța elevilor și a doamnei profesor merită toate aprecierile și le urăm succes!

Citește și:

Festivalul Primăverii aduce noi premii Colegiului Național de Arte „Regina Maria”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii