Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Eleva Claudia Dumitru, din Constanţa, pe podiumul Festivalului naţional de muzică uşoară „Radu Şerban“ (galerie foto+video)

ro

11 Sep, 2019 00:00 2933 Marime text
Claudia Dumitru, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, a urcat pe podiumul Festivalului naţional de muzică uşoară „Radu Şerban“, ediţia a XX-a, care s-a desfăşurat în perioada 5-8 septembrie în municipiul Caracal. Tânăra constănţeană şi-a adjudecat premiul al II-lea.
 
La festival au participat concurenţi cu vârste cuprinse între 15 şi 30. Concurenţii au interpretat în concurs două piese, dintre care una obligatoriu din repertoriul compozitorului Radu Şerban, cea de-a doua din repertoriul românesc. Acompaniamentul concurenţilor a fost asigurat de orchestra condusă de compozitorul Viorel Gavrilă.
 
Claudia Dumitru a interpretat piesele „Prieten drag“ şi „Ana, zorile se varsă“. Festivalul naţional de muzică uşoară „Radu Şerban” a fost organizat de Consiliul Local Caracal, Primăria municipiului Caracal şi Centrul Cultural Municipal „Radu Şerban”. Festivalul care poartă numele celebrului compozitor Radu Şerban, născut la Caracal pe 1 decembrie 1927, a durat trei zile şi s-a adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 26 de ani. Din juriul festivalului au făcut parte personalităţi ale muzicii uşoare româneşti, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio, TV şi personalităţi culturale locale.

Palmares bogat

Tânăra din Constanţa are un palmares bogat, ea obţinând premii la diversele festivaluri şi concursuri la care a participat. Astfel, pe 7 septembrie 2019 a obţinut premiul 3 la Mamaia Copiilor. La acestea de adaugă trofeul Festivalului „Axiopolis“ din Cernavodă, dar şi premiul I la Festivalul „Tinere speranţe“ din Techirghiol. Anul trecut a obţinut premiul II la Mamaia Copiilor. Claudia a reprezentat România, în 2018 şi 2017, la Festivalul internaţional de limbă şi cultură, care s-a desfăşurat la Chişinau şi, respectiv, Etiopia.
 
Sursa foto: Claudia Dumitru
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii