Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța culturală „Zări Alb Astre“, revista Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“, la 75 de ani

ro

02 Jun, 2022 11:00 1995 Marime text

 
În urmă cu 75 de ani, apărea la Constanța, din inițiativa unor entuziaști elevi și profesori ai Liceului „Mircea cel Bătrân“, o revistă care avea să facă istorie.
 
„Zări Albastre” nu a fost niciodată o publicație oarecare, pentru simplul motiv că a promovat cu rigoare doar valoarea și a găzduit în paginile sale colaborări de prestigiu, care au confirmat peste ani, ajungând nume de referință în cultura și știința românească.
 
Valorificând și onorând tradiția și, în același timp, ținând mereu pasul cu vremurile, numărul aniversar apare acum sub sloganul #mereuSerieNouă.
 
Lansarea numărului aniversar va avea loc pe 6 iunie 2022, începând cu orele 11, în aula „Gheorghe Coriolan“ a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“.  Echipa redacțională - formată din elevii mirciști, coordonați de redactorul-șef, neobositul Dima Nancu - a fost  îndrumată de doamnele profesoare Luminița Belcin și Amalia-Maria Roșioru.
 
Va fi un prilej de reuniune a generațiilor de redactori și de omagiere a personalităților tomitane care au înnobilat paginile venerabilei reviste.
 
Astăzi, la 75 de ani, le urăm și noi viață lungă în continuare, cu un parcurs la fel de bogat, cu materiale la fel de consistente și colaboratori care, peste ani, să devină nume importante ale publicisticii românești.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii