Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect Uniforma ar putea să fie obligatorie în toate școlile din țară. Elevii ar urma să primească bani pentru ele (document)

ro

29 May, 2020 00:00 3647 Marime text
  • Elevii ar putea să fie obligați să poarte uniforma școlară
  • Aceștia vor primi 350 lei în fiecare an, pentru a-și cumpăra hainele
Pe masa senatorilor, în procedură de urgență, a fost înregistrată Propunere legislativă pentru modificarea art.5 din Legea nr.35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile de învățământ. Este vorba de o lege ce prevede instituirea obligativității purtării uniformei școlare, dar și posibilitatea ca elevii să primească bani pentru a-și cumpăra uniforma.
Propunerea vine la inițiativa lui Cătălin Lucian Iliescu, senator PMP. În prezent, potrivit Legii nr. 35/2007, școlile nu sunt obligate să adopte un model de uniformă, ci trebuie doar să adopte un semn distinctiv. Acesta, pe lângă uniformă, poate fi un ecuson, o eșarfă sau altele asemenea. Conform propunerii, școlile vor fi obligate să alege un model de uniformă, fiind precizată strict în expunerea de motive obligativitatea purtării acesteia.
„Purtarea uniformei școlare are ca efect reducerea nivelului de violență și agresivitate în rândul copiilor. După introducerea uniformei, conform datelor furnizate de poliție, rata incidentelor violente din școli a scăzut cu 34%, numărul bătăilor între elevi s-a diminuat cu 51%, incidentele cu tentă sexuală s-au redus cu 74%, posesia de droguri, cu 69% și actele de vandalism cu 18%. S-a demonstrat statistic că purtarea uniformei școlare a determinat cu 12% mai puține incidente legate de armele de foc și cu 15% mai puține incidente legate de folosirea drogurilor, în raport cu școlile care nu purtau uniforme”, conform expunerii de motive.
Elevii vor primi câte 350 de lei, pe an școlar, pentru a acoperi costurile pentru a-și cumpăra uniforme școlare. Banii vor fi, totuși, eșalonați, pe cele două semestre școlare.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii