Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteți de acord cu introducerea uniformei obligatorii în școli? „Uniforma înseamnă disciplină și egalitate între copii“

ro

17 Sep, 2023 17:00 1876 Marime text
  • „Cu această uniformă niciun copil nu va fi marginalizat, înjosit și batjocorit. Sunt copii care nu au posibilitatea financiară ca părinții să le cumpere haine de firmă...astfel vor fi egali. Ideea am susținut-o și o susțin“, afirmă un utilizator.
Peste 500 de persoane au ales să răspundă pe site-ul ZIUA de Constanța la sondajul de opinie pe tema introducerii uniformei obligatorii.
 
Dintre cei 571 de respondenți, 89% au răspuns „Da“ la întrebarea  „Sunteți de acord cu introducerea uniformei obligatorii în școli“, iar „Nu“ – 11%.
 
Sondajul s-a desfășurat în perioada 10-17 septembrie 2023, iar părerile au putut fi împărtășite și prin intermediul platformelor de socializare virtuală.
 


Astfel, o proporție similară s-a menținut și în răspunsurile primite pe pagina de Facebook ZIUA de Constanța la acest sondaj, utilizatorii transmițând în mediul online că sunt de părere că uniforma „ar ajuta la scăderea discriminării și menținerea respectului în unitățile de învățământ“.

„Școala cere respect și disciplină!“, „Asta ar însemna revenirea la normalitate“, „Uniforma înseamnă disciplină și egalitate între copii“, „Da, ținuta obligatorie să putem face diferența între elevi și profesori“ – acestea sunt câteva dintre opiniile transmise în mediul online cu privire la întrebarea sondajului.
 
„Cu această uniformă niciun copil nu va fi marginalizat, înjosit și batjocorit. Sunt copii care nu au posibilitatea financiară ca părinții să le cumpere haine de firmă...astfel vor fi egali. Ideea am susținut-o și o susțin“, afirmă un utilizator.
 
Totodată, unii dintre utilizatori au transmis că „sunt deja foarte multe școli unde uniforma este obligatorie“, iar alții au cerut ca uniforma să fie gratuită sau să existe subvenții: „Da, dar să fie subvenționate (nr., uniformele), așa, cel sărac își permite și cel bogat nu mai face diferența“.
 
De asemenea, au fost și răspunsuri împotriva introducerii uniformei obligatorii, iar alți utilizatori au transmis că nu sunt de acord cu o uniformă obligatorie, dar cu introducerea unui „element de uniformă specific școlii respective, gen cravată, vestă, ecuson, etc.“.
 
Amintim, debutul anului școlar 2023-2024 a adus cu sine în mai multe unități de învățământ introducerea uniformei obligatorii în sensul folosirii unui cod al culorilor, de exemplu, cămașă de o anumită culoare (de regulă, deschisă), fustă sau pantalon de o culoare (de regulă, închisă).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Elevii, din nou în bănci
LIVE. Prefectul județului Constanța și inspectorul școlar general, declarații la Fântânele (FOTO+VIDEO)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii