Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:42 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Onomastica Şcolii „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia, celebrată cu o valoroasă lansare de carte

ro

12 May, 2018 00:00 782 Marime text
Trebuie să urci foarte sus pentru a putea vedea departe.“ Acesta este mottoul ce călăuzeşte actul educaţional la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia, unitate de învăţământ dobrogean care luni, 21 mai, îşi va sărbători patronul spiritual.
 
În programul activităţilor zilei sunt prevăzute, de la ora 10, dezvelirea bustului marelui sculptor român Constantin Brâncuşi, apoi, o jumătate de oră mai târziu, lansarea monografiei Şcolii „Constantin Brâncuşi“ din Medgidia, al cărei autor este actualul director adjunct, prof. dr. Adrian Ilie.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa se bucură de o colaborare mai veche cu reputatul profesor de istorie şi autor de lucrări Adrian Ilie, care a mai lansat, anul trecut, volumele „Personalităţi marcante ale Medgidiei“ şi „Primarii Medgidiei. Creştini şi musulmani“, donând, într-un gest de nobleţe, fondurile din vânzarea celor două lucrări unui elev aflat în suferinţă.
 
Revenind la evenimentul de luni, 21 mai, au răspuns invitaţiei de a participa inspectorul şcolar general Gabriela Zoia Bucovală, inspectorul şcolar Paula Iordan, senatorul Titus Corlăţean, primarul Valentin Vrabie şi prof. univ. dr. Cătălin Eugen Sfăt.
 
Citeşte şi:
 
Imagini de la eveniment. Generozitate printre file de istorie Profesorul dr. Adrian Ilie aduce în prim-plan primarii și personalitățile marcante de la Medgidia (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii