Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantin Brâncuși, omagiat la Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuși” din Medgidia

ro

23 Feb, 2020 08:12 2908 Marime text


Pe data de 19 februarie 2020, de Ziua Națională Constantin Brâncuși, „brâncușienii” Școlii Gimnaziale „Constantin Brâncuși” Medgidia au omagiat cei 144 de ani de la nașterea acestui „poet al formelor cioplite”.

 ”Te Deum-ul” s-a desfășurat în curtea din fața școlii. Elevi ai claselor a III-a și a IV-a, adunați în jurul bustului marelui artist și a ”mesei rotunde”, au asistat la slujba omagială susținută de către protopop pr. Petrică Ciobanu și pr. Irinel Hordencu, apoi au fost depuse flori, ca semn de cinste și considerație pentru sculptorul sufletului românesc.

 Profesorul Constantin Niculcea a prezentat elevilor de gimnaziu, pe durata orelor de artă vizuală, un ppt cu viața, activitatea și opera sculptorului care a îmbinat spiritul, simplitatea, sensibilitatea cu arta.

Carmen Radu, bibliotecar, i-a primit pe cititorii școlii cu o expoziție de carte cu și despre cine este și ce reprezintă Constantin Brâncuși pentru cultura și civilizația poporului român, dar și a lumii întregi.

„Artistul trebuie să ştie să scoată la lumină fiinţa din interiorul materiei şi să fie unealta care dă la iveală însăşi esenţa sa cosmică într-o existenţă cu adevărat vizibilă. Arta nu face decât să înceapă continuu“, spunea odinioară sculptorul (în limba egipteană „sculptor” înseamnă „creator”).
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii