Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:24 26 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mircea cel Bătrân“, „Traian“, „Remus Opreanu“, Şcoala nr. 37, pe primele locuri Topul şcolilor din Constanţa după rezultatele de la Evaluarea Naţională

ro

07 Jul, 2016 00:00 29117 Marime text


Absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională 2016 au aflat, ieri, rezultatele examenelor după soluţionarea contestaţiilor. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a centralizat situaţia mediilor obţinute de cei care au susţinut probele Evaluării Naţionale. Dacă înainte de contestaţii în judeţul Constanţa a fost înregistrată o rată de promovare de 73,07%, după soluţionarea lor, aceasta a scăzut la 73,03%.
 
La Evaluarea Naţională s-au înscris 5.555 de elevi din Constanţa. Probele s-au desfăşurat în 128 de unităţi de învăţământ - centre de examen din judeţul Constanţa. La proba de Limbă şi literatură română, care s-a desfăşurat pe data de 27 iunie, o elevă de la Şcoala nr. 23 „Constantin Brâncoveanu“ a fost eliminată din examen, pentru tentativă de fraudă. Eleva avea asupra ei telefonul mobil.
 
Pentru prima dată în procesul de evaluare a lucrărilor elaborate de candidaţii care susţin Evaluarea Naţională, comisia naţională de examen a decis ca acestea să fie corectate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.
 
Pe baza rezultatelor de la Evaluarea Naţională, poate fi alcătuit un clasament al celor mai bune şcoli din judeţul Constanţa.

Iată care este topul celor mai bune şcoli din Constanţa!Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - cinci medii de 10, Liceul Teoretic „Traian“ - două medii de 10, Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“ - două medii de 10, Şcoala Gimnazială nr. 37 Constanţa - două medii de 10, Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“ - o medie de 10, Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ Medgidia - o medie de 10, Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ Mangalia - o medie de 10, Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“ - o medie de 10, Şcoala Gimnazială „George Enescu“ Năvodari - o medie de 10, Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ - o medie de 10, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ - patru medii de 9,97, Liceul Teoretic „Ovidius“ - două medii de 9,97, Şcoala Gimnazială „Constantin Brâncuşi“ Medgidia - două medii de 9,97, Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ Mangalia - o medie de 9,97, Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil“ Năvodari - o medie de 9,97, Şcoala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Ţiţeica“ - o medie de 9,97, Liceul Teoretic „Traian“ - o medie de 9,97, Şcoala Gimnazială „George Enescu“ Năvodari - o medie de 9,97, Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu“ - o medie de 9,95, Liceul Teoretic „Traian“ Constanţa - o medie de 9,95.

17 elevi din Constanţa, media 10 la Evaluarea Naţională 2016

Cei 17 elevi care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională sunt: Albu Andrada - Liceul Teoretic „Traian“, Bogdan Ioana Teodora - Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu“, Butcaru Pundiche Dimitrie Mina - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Carataș Maria - Liceul Teoretic „Traian“, Chera Alexia Arina - Şcoala Gimnazială „Lucian Grigorescu“ Medgidia, Drăghici Maria Ana - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Florea Maria -Şcoala Gimnazială nr. 37 Constanţa, Ion Sebastian Florentin - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Istrate Andreea Miruna - Şcoala Gimnazială „Gala Galaction“ Mangalia, Maftei Claudia-Elena - Şcoala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“, Paiu Bianca - Şcoala Gimnazială nr. 37, Pariza Teodora - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“, Riciu Vlăduţ Ștefan - Şcoala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“, Sandu Maria Claudia - Şcoala Gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu“, Stan Alexandra - Şcoala Gimnazială „George Enescu“ Năvodari, Stoian Bianca Maria - Şcoala Gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“, Tudora Ștefan Tiberiu - Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“.

Pe 19 iulie, prima repartizare computerizată în învăţământul liceal În perioada 8-12 iulie, părinţii şi elevii pot completa opţiunile în fişele de înscriere la liceu, iar pe 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2016 - 2017.
 
În data de 20 iulie se vor afişa în şcolile gimnaziale rezultatele, adică lista absolvenţilor repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în liceele din judeţ. De asemenea, în perioada 21 - 29 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi. Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a a absolvenţilor învăţământului gimnazial, se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională susţinută de absolvenţii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75%, şi media generală de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a, care are o pondere de 25% în calculul mediei de admitere.

Ti-a placut articolul?

Comentarii