Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:37 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sorin Cîmpeanu „Peste 70% din numărul total de angajaţi din învăţământ sunt vaccinaţi“ (VIDEO)

ro

14 Jan, 2022 15:03 679 Marime text
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de ministrul Sănătății Alexandru Rafila că până în prezent 460.000 de elevi s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

De asemenea, peste 70% din angajaţii din învăţământ s-au imunizat, fiind cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată.
 

"Peste 200.000 de angajaţi din învăţământ, reprezentând peste 70% din numărul total de angajaţi din învăţământ, sunt vaccinaţi. Este cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată. Doi - aveam luni 2.838 de unităţi de învăţământ cu rată de vaccinare 100%. Trei - acum o săptămână, la finalul săptămânii trecute, în ziua de vineri aveam 456.000 de elevi vaccinaţi. Acum avem 460.000 de elevi vaccinaţi. Într-adevăr, într-o săptămână creșterea cu 4000 este una mică, dar este î creștere. Deci, în învăţământ şi angajaţii şi elevii înţeleg mai bine decât înţelege media naţională importanţa vaccinării", a declarat Sorin Cîmpeanu.


Ministrul a vorbit și despre faptul că părinţii au semnalat din ce în ce mai multe afecţiuni oftalmologice generate de predarea online la copii, dar și despre cazurile dramatice din ultimele zile ale unor elevi care au recurs la gesturi extreme din cauza situației școlare.

"Siguranţă 100% nu există nici în România şi nici într-un alt stat al lumii. Este vorba de o gestiune a riscului, o gestiune echilibrată şi responsabilă în care câştigul, dar nu numai de stopare a pierderilor educaţionale, dar şi de stoparea şi remedierea tulburărilor socio-emoţionale... Din păcate, am văzut în ultimele zile chiar gesturi extreme ale unor tineri, ale unor elevi care cu siguranţă au legătură şi cu presiunea pusă de lipsa de socializare prin trecerea şcolii în online. De asemenea sunt stopate și alte afecțiuni de ordin medical , deoarece ne-au semnalat părinţii din ce în ce mai multe afecţiuni oftalmologice ale copiilor, generate de predarea online.(...) Nu ne permitem să oprim din nou procesul educațional. ", a precizat ministrul.


 

Sursa foto+video: Facebook/Ministerul Educației

Ti-a placut articolul?

Comentarii