Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 16 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației. Testele pe bază de salivă vor fi disponibile în şcoli săptămâna viitoare

ro

01 Nov, 2021 19:46 1641 Marime text
  • Declarații de presă susținute de ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu pe tema desfășurării activității didactice în anul școlar 2021-2022.
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că testele pe bază de salivă vor fi disponibile în şcoli săptămâna viitoare.

„Tocmai am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza repartiţiei în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU", a spus Sorin Cîmpeanu, astăzi, într-o conferință de presă. 


El a mai precizat că inspectoratele şcolare judeţene din România au afişat, astăzi, rata de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul acestora.

„Avem situaţii îmbucurătoare, multe situaţii în care rata de vaccinare este de peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecărei şcoli va fi afişată pe site-ul propriu rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR (...)

Acest lucru am cerut să fie făcut public în cursul zilei de astăzi. Am făcut de asemenea publică rata de vaccinare în Ministerul Educaţiei, care este - recunosc - sub aşteptări, de 66% - 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444.

S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică, dincolo de alţi factori, dar asta va face obiectul unor discuţii împreună cu autorităţile sanitare", a adăugat ministrul Educației.


Ministrul a semnalat că, potrivit ultimelor date, 303.000 de elevi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 (80.000 cu vârste între 12 şi 15 ani şi 223.000 - peste 16 ani).

„Asta înseamnă peste 25% din numărul de elevi eligibili pentru vaccinare în vârstă de peste 12 ani”, a explicat acesta.

Sursă video: Facebook.com/ Ministerul Educației - România

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii