Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu „Luând cele mai bune decizii privind vaccinarea, vom putea păstra şcolile deschise“ (video)

ro

29 Sep, 2021 10:52 1716 Marime text
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a susținut astăzi o conferință la Ministerul Sănătății prin care a scos în evidență importanţa vaccinării anti-COVID pentru depăşirea crizei sanitare.

Măsura ar fi necesară pentru ca şcolile să rămână deschise iar pierderile în plan educaţional şi în plan socio-emoţional să fie cât mai mici.

"Luând cele mai bune decizii privind vaccinarea, vom putea păstra şcolile deschise, încât pierderile în plan educaţional şi în plan socio-emoţional să fie cât mai mici cu putinţă pe perioada acestei crize sanitare. Va trebui să facem acest lucru, pentru că doar vaccinându-ne vom reuşi să punem punct acestei crize sanitare cât mai curând posibil. Pe de altă parte, va trebui să ne obişnuim cu altfel de condiţii. Va trebuie să punem în balanţă întotdeauna raportul risc gestionabil versus beneficii sau, pe de altă partea, pierderi şi să luăm cele mai bune decizii privind vaccinarea", a afirmat Cîmpeanu într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Educaţiei.

„În săptămâna 13-20 septembrie s-au vaccinat, în medie, 1.000 de elevi pe zi. În săptămâna 21-27 septembrie s-au vaccinat, în medie, 1.700 de elevi pe zi. Practic, în săptămâna 21-27 septembrie, numărul elevilor vaccinaţi a crescut cu 12.000 - 8.000 de elevi din categoria de vârstă 16-19 ani şi peste 4.000 de elevi din categoria de vârstă 12-15 ani" - a mai adăugat Sorin Cîmpeanu. 





Sursa foto+video: Facebook/Ministerul Educației
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii