Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:13 19 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Constanța „Vom dota școlile cu table inteligente, iar elevii, cu tablete“

ro

19 Jan, 2019 00:00 2066 Marime text
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, ieri, la celebrarea celor 100 de ani de existență a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanța.
 
Oficialul de la Ministerul Educației a transmis că toate școlile vor fi dotate cu table inteligente, iar elevii, cu tablete. „Vom sprijini colegiul cu tot ce putem pentru creșterea permanentă a performanței. Vorbim de proiectele pe care noi le avem în vedere: dotarea școlilor cu table inteligente și a elevilor cu tablete. Sper să reușim să ducem la bun sfârșit acest proiect. Este un pas spre creșterea performanței, cred eu, pentru o generație care a venit de acasă cu tableta în minte și în mână. E un salt în formarea elevilor prin utilizarea tehnologiilor moderne, deoarece ei sunt generația revoluției informației și ingineriei. Suntem la etapa scrierii proiectului, care va fi implementat cu bani europeni. Este vorba despre o sumă importantă, având în vedere numărul de elevi pe care îi avem în gimnazii și licee“, a spus Ecaterina Andronescu.
 
Fiind întrebată de greșelile din manuale, aceasta a declarat că nu răspunde de greșelile altora. „Nu mă întrebați pe mine de greșelile altora. Să-i întrebați pe cei care greșesc. Și, mai ales, să-i punem să-și corecteze greșelile. Am deschis competiția pentru manuale. Interesul nostru este să avem manuale corecte, de calitate. Anul acesta, saltul spre calitatea manualelor este absolut imens. Se va puncta cu o sută de puncte calitatea manualelor și niciun manual nu va fi selectat dacă va obține mai puțin de 95 de puncte din 100. Acesta este un criteriu care ne va asigura că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate mare și a celor care fac evaluarea manualelor. Cel care evaluează își asumă și el o mare responsabilitate. Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele“, a adăugat ministrul Ecaterina Andronescu.
 
Despre naveta elevilor, ministrul a spus că s-a găsit și o soluție. „În bugetul pe anul 2019 al Ministerului Dezvoltării sunt bani pentru 2.300 de microbuze. În această perioadă analizăm unde vor fi distribuite cele 2.300 de microbuze. Prioritate vor avea situațiile unde se impune ca elevii din mediul rural să ajungă la liceele din mediul urban. În anul 2019, microbuzele vor fi cumpărate și livrate“, a anunțat ministrul Educației.
 
În altă ordine de idei, aceasta a precizat că „orice curs gândit pentru elevii unei școli trebuie să aibă girul unei autorități competente“.
 
Fiind întrebată despre proiectul unei universități multiculturale la Constanța, ministrul Ecaterina Andronescu a precizat că un asemenea demers este dificil. „Vom face un centru multicultural, un centru de excelență, în sensul în care încercăm să creștem performanța. Este foarte complicat să facem o universitate multiculturală, ne-ar trebui profesori pentru programele de studiu pe care le inițiem, în limbile pe care le luăm în considerare. Este foarte complicat să facem asta de la început și, atunci, cred că un centru de excelență, care să se orienteze spre activitatea de cercetare, care să aibă abordări multiculturale, ar putea fi un început“, a conchis ministrul Educației, Ecaterina Andronescu.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii