Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:32 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educaţiei, despre examenul scris pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli

ro

26 Apr, 2021 16:06 772 Marime text
  • Sorin Cîmpeanu a amintit că pe 5 august vor expira toate mandatele conducerii şcolilor din România.
     
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că examenul scris pentru ocuparea funcţiilor de conducere în şcoli va avea loc, cel mai probabil, pe 27 iulie, scrie Agerpres

„În data de 27 iulie intenţionăm să organizăm acest examen scris", a spus Cîmpeanu, înaintea şedinţei conducerii PNL.


El a precizat că se vor evalua de la abilităţi cognitive până la abilităţi manageriale.

„Ne gândim, de asemenea, ca această poziţie de director educaţional plus director adjunct să fie dublată de un director administrativ, care să poată să pună în aplicare acele proiecte pe care le vom finanţa prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care în momentul de faţă se află în negocieri cu Comisia Europeană.

Ministerul Educaţiei este printre puţinele ministere care au răspuns în două rânduri la solicitările de clarificare venite din partea Comisiei Europene, spre deosebire de alte domenii care sunt în prima etapă.

Am identificat soluţii pentru a susţine cererile noastre care totalizează 4,4 miliarde de euro pentru susţinerea proiectului 'România Educată', este vorba de investiţii în infrastructură, dotări, digitalizare, reducerea abandonului şcolar, partea de învăţământ profesional, mai ales învăţământ dual, şi partea de educaţie timpurie - creşe", a adăugat ministrul.


Sorin Cîmpeanu a amintit că pe 5 august vor expira toate mandatele conducerii şcolilor din România.

"Este nevoie să organizăm măcar această primă etapă, urmată de interviuri pentru cei care promovează prima etapă. Foarte probabil nota minimă va fi 7. Toţi aceia care vor promova această primă etapă se vor putea înscrie în septembrie şi octombrie la concursurile care se vor susţine în fiecare şcoală", a explicat ministrul Educaţiei. 


Sursă foto: Facebook.com / Sorin Mihai Cimpeanu

Ti-a placut articolul?

Comentarii