Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:16 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației. Controalele în şcoli pentru respectarea regulilor sanitare încep de astăzi

ro

04 Oct, 2021 08:37 652 Marime text
  • Ministrul Educației a spus că testele non invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că acţiunile de control în şcoli privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19 vor începe de astăzi, scrie Agerpres.

„Am insistat să fie cuprinsă şi în Hotărârea CNSU - intensificarea acţiunilor de control din partea inspectoratelor şcolare judeţene, direcţiilor de sănătate publică şi a tuturor instituţiilor abilitate. Acest lucru de intensificare a acţiunilor de control în vederea verificării respectării riguroase a normelor face parte şi din ordinul comun de ministru.

Trebuie intensificate aceste controale. (...) Inspectoratele şcolare judeţene, conducerile şcolilor, direcţiile de sănătate publică şi chiar instituţii în Ministerul de Interne. Cei care au aceste controale în responsabilitate ştiu să le facă şi noi vom insista să le facă, iar noi vom verifica în ce măsură se fac aceste controale.

Ar trebui să înceapă de mâine evident şi vor începe de mâine. (...) Vom intensifica acţiunile de verificare în toate şcolile din România", a afirmat ministrul Educaţiei duminică seara, la postul Digi 24.


El a fost întrebat care este pragul de incidenţă a COVID-19 până la care şcolile vor rămâne deschise.

„Ordinele de carantinare prin care localităţile intră în carantină vor prevedea în ce măsură activităţile pot să se mai desfăşoare sau nu în carantină. Cele mai mult dintre activităţi nu se vor mai putea desfăşura în carantină, însă aceste lucruri vor fi precizate de către ordinele de carantinare care sunt emise de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă", a răspuns Sorin Cîmpeanu.


Ministrul Educației a spus că testele non invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate (ONAC).

Sursă foto: Facebook.com / Sorin Cîmpeanu

Ti-a placut articolul?

Comentarii