Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:57 20 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Metodologia Evaluării Naționale a fost modificată. Contestații depuse online, în două zile

ro

18 May, 2020 00:00 2425 Marime text

Monica Anisie, ministrul educației și cercetării, a semnat ordinul de completare și modificare a Metodologiei de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII) din acest an școlar. Metodologia a fost actualizată în raport cu măsurile impuse de contextul pandemic COVID-19.
 
Iată care sunt modificările și completările aduse metodologiei:
•         Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII.
 
•         Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conținuturile ce urmau a fi parcurse în semestrul al II-lea.
 
•         Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.
 
•         Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.
 
•         Depunerea/transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 - 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 08:00 - 12:00.
 
Calendarul Evaluării Naționale 2020
2 - 5 iunie   înscrierea elevilor

15 iunie       probă scrisă: Limba și literatura română
17 iunie       probă scrisă: Matematică
18 iunie       probă scrisă: Limba și literatura maternă
22 iunie       Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
22 iunie (orele 16:00 - 19:00) Depunerea contestațiilor
23 iunie (orele 8:00 – 12:00)  Depunerea contestațiilor
23-26 iunie Soluționarea contestațiilor
27 iunie       Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
 
Citește și:

Au fost publicate baremele pentru testele de antrenament din setul 5 Evaluarea Națională 2020

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii