Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au fost publicate baremele pentru testele de antrenament din setul 5 Evaluarea Națională 2020

ro

16 May, 2020 00:00 4834 Marime text

Baremele pentru testele de antrenament din a patra săptămână pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, au fost publicate de Centrul Național pentru Politici și Evaluare în Educație (https://rocnee.eu/testeantrenament/).


„Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen”, potrivit site-ului instituției.
Autorii recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusiv autoevaluări.


Reamintim că Ministerul Educației și Cercetării (MEC), prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), continuă să pună la dispoziția elevilor, săptămânal, teste de antrenament pentru pregătirea susținerii Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, respectV a Examenului de bacalaureat național. Aceste teste sunt elaborate de specialiștii CNPEE în concordanță cu noile programe aprobate prin ordin al ministrului educației, adică fără materia semestrului al II-lea. Reamintim că în ziua de luni sunt postate testele, iar vinerea baremele de evaluare și notare. Pentru a facilita abordarea de către candidați a pregătirii examenului de bacalaureat, MEC a reorganizat modalitatea de prezentare a testelor de antrenament, în seturi, în funcție de opțiunile posibile ale candidatului corespunzătoare pentru fiecare filieră și profil. Această grupare a testelor de antrenament va permite fiecărui candidat să își aleagă, în funcție de opțiuni, filieră și profil, setul de teste pentru a se pregăti în vederea susținerii examenului de bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a pot rezolva teste de antrenament, limba și literatura română și matematică, prin alcătuirea unor seturi cu teste din cele două probe de examen. Se recomandă rezolvarea testelor în zile diferite, în condiții apropiate celor din sala de examen (timp, modalitate de redactare, fără consultarea unor surse), iar după publicarea baremelor se pot realiza inclusv autoevaluări.


Citeşte şi:

În premieră pentru învățământul constănțean 235 de directori și inspectori școlari s-au aflat în direct, on line, cu ministrul Monica Anisie

Cu măști pe față și trasee bine delimitate Înapoi în bănci, cu stres și emoții atât pentru elevi, cât și pentru profesori
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii