Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Admitere 2020 Medii mai mari, față de 2019, și cu jumătate de punct. 365 de elevi constănțeni admiși cu note sub 5

ro

11 Jul, 2020 00:00 7329 Marime text

 
O dată cu afișarea repartizării computerizate, ieri s-a scris „ultimul act” al admiterii 2020 în liceele constănțene. O admitere desfășurată cu tensiuni în plus față de cele obișnuite, din cauza contextului pandemic traversat și de România. Generația „cu măști” a ridicat ștacheta ultimei medii, conform statisticii existând licee în care, față de anul trecut, notele fiind mai mari și cu jumătate de punct. Cum este cazul, spre exemplu, al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanța, unde anul trecut ultima media a fost 7,99, în timp ce anul acesta sub 8,50 s-a tras linie.
Rămânând la capitolul comparații, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” ultima media de admitere este 9,61, în timp ce anul trecut a fost 9,51, Liceul Teoretic „Ovidius” – 9,36 (9,09), Liceul Teoretic „Traian” – 9,31 (9,06), Colegiul Național „Mihai Eminescu” – 9,05 (8,71), Liceul Teoretic Decebal – 8,78 (8,43), Liceul Teoretic „George Călinescu” – 8,57 (8,12). S-a menținut pe o poziție onorantă Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, unde la mate-info s-a intrat cu 9,36 (9,23 anul trecut), aceeași ultimă medie de la Liceul Teoretic „Ovidius” (științe ale naturii).
La coada clasamentului, cu medii sub 5 au intrat 365 de elevi la Liceul Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova, liceele tehnologice „Dragomir Hurmuzescu” și „Nicolae Titulescu” din Medgidia, Colegiul Național „Kemal Ataturk” tot Medgidia, Liceul Regele Carol I Ostrov, Liceul Cobadin, Liceul Teoretic Băneasa, Liceul Tehnologic „Axiopolis” Cernavodă și Liceul Agricol Poarta Albă. Liceul Tehnologic Carsium Hârșova încheie lista admișilor, cu ultima medie 2,05 la specializarea Servicii
La învățământul de zi au rămas disponibile 27 de locuri, la Liceul Regele Carol I Ostrov (4 locuri științe sociale), Liceul Tehnologic Axiopolis Cernavodă (6 locuri electric), Liceul Tehnologic Carsium Hârșova (12 locuri economic), Liceul Teoretic Băneasa (5 locuri electric).
 

Statistica admiterii 2020 la nivel județean. 231 de elevi nu au fost repartizați


Conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, la nivelul județului Constanța au fost repartizați 4.034 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care 2.096 candidați la filiera teoretică și 1.941 candidați la filiera tehnologică.
 
Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:
•         377 de elevi la specializări vocaţionale;
•         120 de elevi în învăţământul militar;
•         75 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie rromă;
•         21 de elevi cu cerințe educaționale speciale.
 
În total, au fost completate 4.265 opțiuni, 8 candidați au fost admiși cu media generală 10.
 
Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie candidații vor depune/transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.
 
231 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în următoarea etapă de admitere (24 iulie – 3 august 2020), alături de absolvenții clasei a VIII-a repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen, de candidaţii care nu au participat şi de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au susţinut Evaluarea Naţională.
 
Repartizarea se face conform unei proceduri stabilite de către comisia de admitere judeţeană, publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Constanța şi comunicată unităţilor de învăţământ până la data de 24 iulie 2020.
 
Citește și:

#ConstanțaEsteBine - Chiar dacă sunt din comunele 23 August și Poarta Albă Pentru elevii de 10, repartizarea computerizată nu mai aduce surprize

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii