Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua repartizare în licee a absolvenților clasei a VIII-a Cu ce medii au intrat elevii rromi și cum s-au rezolvat situațiile speciale

ro

03 Aug, 2020 00:00 3266 Marime text
 

Astăzi, pe aplicația ZOOM va avea loc ședința publică on-line pentru repartizarea absolvenților clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională 2020.

În prealabil, vineri, 31 iulie, la Palatul Copiilor din Constanța a avut loc o altă ședință publică pentru repartizarea candidaților care au optat pentru locurile speciale pentru rromi. Astfel, 14 elevi rromi au fost repartizați, indiferent de media de admitere, pe locurile rămase disponibile. Spre exemplu, doi elevi rromi cu media 7,64, respectiv 6,85 vor merge din toamnă la Liceul Teoretic „Traian”, alți trei - la Liceul Teoretic „George Călinescu” (8,29; 6,65; 6,39), cu media 8,1 un elev a ajuns la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, cu media 7,65 un altul a intrat la Liceul Teoretic „Decebal”, în timp ce cu media 4,8 un elev a intrat la Colegiul Economic „Carol I”, iar cu 4,79 a fost admis la Liceul de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța.
De asemenea, tot la finele lunii trecute, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a soluționat 28 din cele 85 de cereri încadrate la situații speciale de transfer la alte licee decât cele la care au fost repartizați computerizat, marea majoritate a cazurilor aprobate referindu-se la gemeni.
Astfel, frații intrați la Liceul Teoretic „Ovidius” și-au adus gemenii lângă ei, la specializarea mate-info, cu media de admitere 9,14, respectiv 9,11, chiar dacă ultima medie de intrare a fost 9,48. Un alt exemplu este cel al celor trei gemeni cu media de admitere 8,40, 8,38, respectiv 8,66, dar ai căror frați i-au „transferat” la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, științe ale naturii, unde ultima medie a fost 9,14. Tot datorită fratelui său geamăn elevul care a luat admiterea cu media 8,68 a ajuns la Liceul Teoretic „Traian”, la specializarea științe ale naturii, unde ultima medie a fost 9,31.
Dar nu toate cazurile au fost asemănătoare, unii cunoscând regresii de la medii de admitere mari la specializări cu ultimele medii mai mici, cum este cazul unui elev cu media 8,20 ajuns la Liceul economic „Virgil Madgearu” unde ultima medie a fost 7,52, sau, și mai rău, când ai media de admitere 6,97 și ești admis la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” Ovidiu și te transferi mai aproape de domiciliu, la Liceul Agricol Poarta Albă, specializarea industrie alimentară, unde ultima media de admitere a fost 3,01.
Mâine, 4 august, vor fi transmise către Centrul național de admitere a rezultatelor repartizării prin confirmarea încheierii operațiunilor specifice în aplicația informatică centralizată.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii