Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Elevilor din Constanța arată cu degetul „Ministerul Educației legalizează fondul clasei!”

ro

13 Oct, 2023 18:20 1113 Marime text


 
  • Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că Ministerul Educației permite părinților să strângă bani pentru organizarea excursiilor din cadrul "Școlii Altfel" 

Miercuri, 11 octombrie, a fost publicat în Monitorul Oficial un nou document privind aprobarea Metodologiei de organizare a Programului "Școala Altfel", la care au fost aduse câteva modificări. La articolul 6, alineatele 1 și 6, li se permite părinților să contribuie cu fonduri financiare la activitățile din "Școala Altfel" prin intermediul Asociațiilor de Părinți, subliniază reprezentanții elevilor constănțeni.
 

"Activitățile Programului „Școala altfel” sunt proiectate și derulate în parteneriat cu elevi, alte cadre didactice, părinți, reprezentanți ai instituțiilor, autorităților, companiilor sau organizațiilor nonguvernamentale locale, ținând cont și de resursele, inclusiv cele financiare, disponibile în unitatea de învățământ”.-art. 6 alin. 1” precizează sursa citată.

 

“Părinții pot decide să susțină financiar activitățile desfășurate în cadrul programului Școala Altfel prin Asociația de părinți cu personalitate juridică cu respectarea prevederilor legale în domeniul financiar sau pot face demersuri privind atragerea de resurse financiare extrabugetare. Este interzisă și constituie abatere disciplinară implicarea elevilor sau personalului din unitatea de învățământ în strângerea de fonduri de la părinți sau prin gestionarea de fonduri Asociației de părinți utilizate în derularea programului Școala Altfel”.-art. 6 alin.6, este articolul vizat.

 
Elevii țin să menționeze că în proiectul pus în dezbatere publică, excursiile în afara localității pe banii părinților erau interzise în „Școala altfel”
 

„Aceste norme sunt neconstituționale, încălcând principiul gratuității educației, și vor conduce la discrepanțe și bullying între copiii cu părinți care își permit costurile si cei cu o situație financiară precară”, punctează aceștia.De asemenea, solicită modificarea de urgență a textului legislativ și susțin că vor ataca în instanță această măsură discriminatorie în cazul în care lucrurile rămân așa.
 
Citește și
Anunț important al Ministerului Educației după reuniunea privind proiectul Legii învățământului superior 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii