Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:59 15 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT. La Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân” Constanța au loc două evenimente editoriale

ro

27 May, 2021 13:08 646 Marime text


În aceste momente, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” se desfășoară un nou eveniment din seria manifestărilor dedicate celebrării celor 125 de ani de la înființarea venerabilei instituții de învățământ.

Are loc lansarea a două lucrări editate de profesori ai Colegiului: „Cronica CNMB 2017-2020” și „Frumoasa și utila matematică”. La eveniment, participă și prof. dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB.

Cronica unde sunt consemnate evenimentele marcante ale Colegiului Național ”Mircea cel Bătrân” este deja o tradiție. Cu o sută de ani în urmă, s-a realizat primul anuar al Liceului.

Coordonatoarea proiectului, doamna profesor Mirela Ghinea, s-a ocupat în ultimii 26 de ani de acest periodic, CNMB fiind una dintre puținele instituții de învățământ din țară care a editat cu consecvența acest tip de publicație.La cele două evenimente editoriale sunt prezenți foști elevi, profesori, invitați. 

Amintim, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB Constanța, a vorbit pe larg despre acest eveniment în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 5 mai 2021.

De asemenea, la eveniment este prezentă și Angela Muntean, coautoare a volumului ”Frumoasa și utila matematică”, fostă mircistă.

Se rulează un film despre carte, prezentată de dirctorul editurii Cartea Românească Educațional, Vasile Burlui.Profesorii Andrei și prof. dr. Ion Arsenie aduc laude autorilor, considerând volumul ”Frumoasa și utila matematică” o carte excepțională, care va face tinerii să vadă utilitatea și frumusețea matematicii.
Citește și:

 125 de ani de excelență în învățământ „Zări Alb Astre” – pasiune și profesionalism

125 de ani de existență a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“:
Dans, muzică, literatură, premii - în cea de-a treia zi de celebrare a prestigioasei instituții de învățământ


 LIVE TEXT Sărbătoare la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa!

„A fi mircist este o stare de spirit!“:
Film omagial de excepție lansat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu ocazia celebrării celor 125 de ani de existență


125 de ani de excelență în învățământ:
Elevii mai mici sau mai mari ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ sărbătoresc împreună aniversarea școlii lor


Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța. Momente emoționante, la dezvelirea plăcii memoriale!

Ti-a placut articolul?

Comentarii