Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:42 19 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„A fi mircist este o stare de spirit!“ Film omagial de excepție lansat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu ocazia celebrării celor 125 de ani de existență

ro

25 May, 2021 00:00 1769 Marime text
  • Filmul „125 de ani de excelență“ reunește poveștile de viață a actualilor și foștilor mirciști, toți uniți, indiferent de generație, de locul unde și-au petrecut cei mai frumoși ani și unde, totodată, au pus bazele oamenilor ce vor deveni – anii de liceu.
  • „A fi mircist este o stare de spirit“, este replica prof. Gabriela Constantinescu, absolvent al CNMB în 1981, în prezent profesor de Matematică în cadrul instituției de învățământ, replică ce deschide filmul omagial.
  • „A vedea, astăzi, un savant «de-adevăratelea» în fostul elev de ieri este mai mult decât o trăire, este mai mult decât o satisfacție. Este o stare de deplină trăire“, afirmă, în film, prof.dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.
Anul acesta, se împlinesc 125 de ani de când Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța continuă să formeze viitoarele elite ale societății românești, dar și voci cu prestigiu în mediul academic din țară, dar și de peste hotare.
 
În acest context, un film omagial de excepție a fost realizat de reprezentanții colegiului, proiecție ce are ca punct central – mărturie vie transmisă de generații întregi de absolvenți – faptul că „A fi «mircist» este dincolo de premii, diplome, universități internaționale și trofee greu de închipuit“.
 
Filmul „125 de ani de excelență“ reunește poveștile de viață a actualilor și foștilor mirciști, toți uniți, indiferent de generație, de locul unde și-au petrecut cei mai frumoși ani și unde, totodată, au pus bazele oamenilor ce vor deveni – anii de liceu.
 
Trimiși de destin peste hotare ori, din contră, deveniți piloni ai societății constănțene sau chiar ocupând în prezent locul de la catedră la care priveau, în anii de liceu, către dascălii lor, mirciștii vorbesc toți aceeași limbă – cea a dragostei de carte, a respectului și a îndrăznelii de a lupta pentru propriul vis.
 
„A fi mircist este o stare de spirit“, este replica prof. Gabriela Constantinescu, absolvent al CNMB în 1981, în prezent profesor de Matematică în cadrul instituției de învățământ, replică ce deschide filmul omagial.
 
Pe parcursul a mai mult de zece minute, actuali și foști mirciști vorbesc despre experiența trăită în anii de liceu ca elev al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța și descriu legătura strânsă care există, dincolo de timp, între toți liceeni de la Mircea.
 
„A vedea, astăzi, un savant «de-adevăratelea» în fostul elev de ieri este mai mult decât o trăire, este mai mult decât o satisfacție. Este o stare de deplină trăire“, afirmă, în film, prof.dr. Vasile Nicoară, directorul Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța.
 
Filmul a fost lansat în cadrul conferinței de presă organizate la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ pe tema evenimentelor dedicate celor 125 de ani de existență a instituției de învățământ.
 

De asemenea, prof.dr. Vasile Nicoară a vorbit despre această lansare în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 5 mai 2021, de la ora 14.00 

Proiecția filmului aniversar este programată să se desfășoare și vineri, 28 mai 2021, de la ora 13.00, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, în prezența foștilor profesori ai instituției de învățământ, dar și a reprezentanților asociației de părinți.

Creația cinematografică a reprezentanților Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța poate fi admirată aici .

 
Citește și:
 
ZIUA LIVE. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța – o tradiție vie a excelenței în educație, ce dăinuie de 125 de ani

LIVE TEXT:
Sărbătoare la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa!


125 de ani de excelență în învățământ, marcați la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța. Momente emoționante, la dezvelirea plăcii memoriale!
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii