Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Keith Hitchins, Doctor Honoris Causa al Universitatii Saguna

ro

05 Oct, 2009 03:00 2312 Marime text

saguna.jpgAcesta este istoricul străin cu cea mai bogată bibliografie consacrată ţării noastre

Peste o mie de studenţi, majoritatea dintre ei boboci, au participat, sâmbătă, la deschiderea oficială a anului de studii 2009 - 2010, la Universitatea Andrei Şaguna.

La evenimentul prezidat de prof. univ. dr. Aurel Papari, rector al instituţiei de învăţământ superior, au luat parte academicieni, reprezentanţi ai administraţiei locale, consulul Chinei la Constanţa, Wang Tieshan, şi reprezentantul Consulatului Federaţiei Ruse, Victor Nicolaevici Demin. Studenţii au avut oportunitatea de a-i asculta pe Alexandru Surdu, Constantin Bălăceanu-Stolnici - rector de onoare al Universităţii Andrei Şaguna, Elena Zanfir, Cătălin Zanfir şi Teodor Dima.

Punctul culminant al evenimentului a constat în acordarea titlului de Doctor Honoris Causa profesorului de istorie Keith Hitchins, de la Universitatea Illinois din Statele Unite ale Americii. Specializat în studiul Europei de Sud-Est, el este astăzi istoricul străin cu cea mai bogată bibliografie consacrată ţării noastre, una dintre cele mai mari autorităţi ale istoriografiei româneşti, nu doar de pe continentul nord-american, ci chiar şi din lume; trebuie menţionat faptul că profesorul Hitchins a publicat în România, dar şi la Paris şi München, încă din 1965, valoroase studii referitoare la patronul spiritual al Universităţii, mitropolitul Andrei Şaguna.

Evenimentul de sâmbătă s-a încheiat cu vernisajul unei expoziţii de fotografii care marchează cea de-a 60-a aniversare a republicii chineze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii