Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitat special, Ecaterina Andronescu Directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar, chemaţi în şedinţă (galerie foto)

ro

15 Oct, 2014 00:00 2429 Marime text


La Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ a avut loc, ieri, şedinţa cu directorii unităţilor de învăţământ preuniversitar. Invitatul special al întâlnirii a fost prof. univ. dr. Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senatul României.


La şedinţă au participat inspectorul şcolar general, prof. dr. Răducu Popescu, inspectorul şcolar general adjunct, prof. Irinela Nicolae, inspectorul şcolar adjunct, prof. Iris Sarchizian, inspectori şcolari, directori din învăţământul preşcolar, directori din învăţământul primar şi gimnazial, directori şi directori adjuncţi din învăţământul liceal.
Au fost prezentate raportul de activitate a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru anul şcolar 2013 - 2014, planul managerial pentru anul şcolar 2014 - 2015 şi graficul de monitorizare şi control pentru anul şcolar 2014 - 2015.

Starea învăţământului în judeţul Constanţa

„Ne-am adunat la o şedinţă foarte importantă. Suntem mândri că avem un număr mare de participanţi la concursurile naţionale. Avem o reţea şcolară bine organizată şi în concordanţă cu ceea ce se întâmplă în judeţul Constanţa“, a declarat inspectorul şcolar general, prof. Răducu Popescu. 

Din prezentarea raportului de activitate a Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa pentru anul şcolar 2013 - 2014, a reieşit faptul că 513 unităţi şcolare au înregistrat o promovabilitate de 93,12% la nivel primar, de 87,32%, la nivel gimnazial, de 80,29% la nivel liceal şi de 89,85% la nivel postliceal.  Rezultatele la campionatele sportive naţionale sunt considerabile, fiind obţinute 80 de premii I, 81 de premii II şi 112 de premii III. La campionatele sportive internaţionale, elevii constănţeni au reuşit să aducă 17 premii I, zece premii II şi 11 premii III.



La olimpiade, elevii constănţeni au adus prestigiu judeţului obţinând 122 de premii acordate de Ministerul Educaţiei Naţionale la etapele naţionale, 41 de distincţii acordate de societăţi naţionale şi inspectorate şcolare la etapele naţionale şi trei distincţii la olimpiadele internaţionale.

Potrivit raportului de activitate prezentat de ISJ, bugetul alocat pentru anul trecut a fost de 25.761.055 de lei. Din această sumă, 8.914.000 de lei au avut ca destinaţie cheltuieli de personal, 2.197.000 de lei - bunuri şi servicii,  818.000 de lei - proiecte cu finanţare din fonduri europene, 9.009.055 de lei - asistenţă socială, 4.323.000 de lei - bursele elevilor.

„Fiecare dintre dumneavoastră care acţionaţi ca directori sunteţi, de fapt, miniştri ai educaţiei în instituţiile pe care le conduceţi. Lucrul acesta nu este deloc exagerat şi nici întâmplător. Până la urmă, de ceea ce faceţi în fiecare unitate şcolară, de modul în care vă convingeţi părinţii, elevii şi colegii-profesori depinde calitatea şcolii pe care o gestionaţi şi, până la urmă, însumând, imaginea învăţământului în judeţul Constanţa, mai apoi imaginea învăţământului din România“, a declarat Ecaterina Andronescu.

„Problema Microsoft este o încercare de a-mi arunca o umbră negativă asupra imaginii“

Înainte de începerea şedinţei, Ecaterina Andronescu a declarat că Dosarul Microsoft este corelat cu interese politice: „Niciodată nu am cumpărat, nu am discutat despre licenţele Microsoft. După părerea mea, a fost cel mai potrivit proiect pentru modernizarea sistemului de învăţământ, informatizarea acestui sistem. Însemna legarea într-o reţea naţională de computere, pentru că era prevăzută comunicarea şi softul pentru comunicarea între liceele deţinătoare ale acestor laboratoare informatice. Proiectul de informatizare a liceelor de problema Microsoft este o încercare de a-mi arunca o umbră negativă asupra imaginii. O imagine pentru care am muncit onest în toată cariera mea didactică şi nu m-am bizuit pe nimic decât pe munca mea. Suntem în campanie electorală şi nu vreau să spun mai mult. Dar sunt foarte revoltată de modul în care am ajuns să aruncăm noroi peste oamenii care muncesc cinstit. Dacă este aşa, cine ar mai intra în viaţa asta publică din care ieşi cu zoaie?“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii